0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRevija Bodi ekoRevija Bodi eko, Maj 2023

Revija Bodi eko, Maj 2023

V majski reviji Bodi eko boste med drugim lahko prebrali:

Kako uspešno shujšati z ajurvedo

Z ajurvedskega stališča je glavni razlog za debelost motnje kaphe, ki nastane, ko uživamo veliko sladke, masne, oljnate in hladne hrane, zaradi katere se hitreje nalaga maščoba. Debelost se pojavi tudi, ko nastane neravnovesje med prebavnim ognjem in toksini, saj takrat prihaja do neravnovesja metabolizma maščobnega tkiva (medo dhatu) …

Kako do zdravega limfnega sistema

Lahko bi rekli, da je limfni sistem drugi najpomembnejši transportni sistem v našem telesu, takoj za sistemom krvnega obtoka. Je pa s sistemom krvnega obtoka tesno povezan in skupaj tvorita pomembno celoto. Pogosto lahko preberemo napotke, kako skrbeti za naše ožilje, malo manj pa o tem, kako poskrbeti za zdrav limfni sistem. Za napotke smo se obrnili na strokovnjakinjo, ki nam je zaupala, kako poskrbeti za ta pomemben del našega telesa.

Svetlobni koren se v zeliščarstvu uporablja že tisočletja

Svetlobni koren (latinsko Dioscorea batatas) izhaja s Kitajske, kjer ima še posebej pomenljivo ime. In to z razlogom. Imenujejo ga Šan Jao, kar v prevodu pomeni gorska medicina.

Alergijske reakcije v toplejših mesecih pogoste tudi pri psih in mačkah

Zaradi prebujajoče se narave, toplejših temperatur in redkejših težav z virusnimi okužbami kot v jesensko-zimskem obdobju se zdi pomlad na prvi pogled skorajda popolna. Vendar pa vsak letni čas prinaša specifične izzive. Pomlad pri tem ni izjema. Ena od najpogostejših tegob v spomladanskih mesecih so zagotovo alergijske reakcije, s katerimi se ne spopadamo samo ljudje, ampak tudi naši štirinožni prijatelji. Še več: ker so mačke in psi bližje tlom, je tveganje za stik z alergeni še posebej visoko …

Popravite menstruacijo

Težav, povezanih z menstruacijo, ne bi smeli jemati zlahka. Z njimi vas namreč telo opozarja, da potrebuje vašo pomoč. Toda o čem natančno sploh govorimo, ko omenjamo »menstrualne težave«? Gre za izraz, ki po eni strani vključuje zelo boleče in dolgotrajne menstruacije, po drugi strani pa zelo šibke in neredne. Izraz obenem zajema zelo intenziven predmenstrualni sindrom (PMS).

8 nasvetov za dolgo in zdravo življenje

Najverjetneje ste že slišali anekdote o osebah, ki so vsakodnevno pokadile ogromno cigaret in uživale veliko mastne hrane, vendar so kljub temu dočakale častitljivo starost. Čeprav tovrstni primeri morda zares obstajajo, gre za odstopanje od pravila oziroma za izjemo.

Miša Pušenjak: Fižol sodi med najbolj priljubljene slovenske vrtnine

Fižol je prišel v naše kraje kmalu za tem, ko so ga mornarji iz Amerike prinesli v Evropo. Zato upravičeno lahko rečemo, da je fižol tradicionalna slovenska vrtnina. Verjetno je na slovenskih vrtičkih poleg solate ravno fižol druga vrtnina, ki le redko manjka. Kako se lotiti uspešne pridelave in lastne vzgoje semena nam je zaupala priljubljena strokovnjakinja za vrt, Miša Pušenjak.

Rastline, ki hladijo naše telo

Poleti, ko so visoke temperature, narava sama poskrbi za to, da v tem času rastejo rastline, ki hladijo naše telo. Pomembno je, da zaužijemo dosti tekočine, prav tako pa je pomembna prehrana. Preverili smo, kako se lahko v toplejših mesecih hladimo “od znotraj”.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -