0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRevija Bodi ekoRevija Bodi eko, februar 2022

Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zeliščna pomoč pri vnetju žolčnika

Vnetje žolčnika je lahko akutno, nenadno in ga spremlja ostra bolečina. Lahko pa gre za kronično vnetje s ponavljajočimi se, nekoliko blažjimi napadi bolečine. Bolezen pogosto prizadene ženske v starosti nad 50 let. Najlažje ga prepoznamo po hudi bolečini v zgornjem delu trebuha, navadno na desni strani, tik pod prsnim košem. Seveda nam lahko kot dopolnilo zdravniški pomoči pri zdravljenju vnetega žolčnika pomaga tudi narava …

Kako z vilinskimi simboli prebudimo svoje najboljše sposobnosti, ki se skrivajo v nas

V prvih mesecih novega leta se radi oziramo nazaj. Glede na preteklo leto hitro sklenemo, kaj si v novem letu želimo drugače, kaj želimo spremeniti ali celo izboljšali. Naj bodo vilinski simboli v letu 2022 naša podpora. Naj nam pomagajo spoznati in izživeti naše sposobnosti ter nas opomniti na pomembno dejstvo, da vso moč, ki jo potrebujemo za uresničitev svojih sanj, že nosimo v sebi. Čas je, da ta moč zaživi …


V težkih časih, v katerih smo se znašli, nam sodelovanje in podpora naših bralcev pomeni zelo veliko, zato vse, ki na našo revijo še niste naročeni, vabimo, da nas pokličete na 01 292 72 53 ali izpolnite spletno naročilnico. Tokrat smo za vse nove naročnike pripravili še posebno zanimiva in uporabna darilca.


Asya Širovnik Moškon: Duševno zdravje ni luksuz, temveč nujna potreba človeka

Zaupanje, skozi katerega kljub kaosu v svetu in okoli sebe ugotoviš, da kljub drugačnim razmeram univerzalni zakoni višje zavesti še naprej delujejo,« je prepričana Asya Širovnik Moškon, licencirana regresoterapevtka Newtonovega inštituta v Sloveniji, ki ji je kvantna fizika spremenila doživljanje sveta. Z njo smo se pogovarjali o zaupanju, duševnem zdravju Slovencev, človeku prihodnosti in receptu za osmišljeno življenje …

8 korakov, da se za vedno poslovimo od menstrualnih krčev

Dismenoreja ali boleč menstrualni cikel lahko prizadene marsikatero žensko v plodnem obdobju. Nekatere zato v času menstruacije čutijo neprijeten občutek v spodnjem delu trebuha, druge pa prizadene tako močno, da bi tiste dni v mesecu najraje ves čas preležale v postelji. In takrat si želimo le, da naslednji mesec ne bi bilo tako hudo. Kaj torej lahko storimo, da bodo boleče menstruacije samo še bežen spomin in da bodo tisti dnevi v mesecu postali prijetnejši?

Samo Kreft: Katera zelišča najbolj pomagajo pri respiratornih obolenjih?

Samo Kreft je zaposlen na fakulteti za farmacijo, kjer poleg drugega predava tudi o zdravilnih rastlinah. S tem področjem je povezan že vrsto let in je iz te tematike opravil tudi doktorat. Zdravilnim rastlinam se posveča kot raziskovalec, pri raziskavah sodeluje tudi z industrijo, nedavno pa je začel predavati še obiskovalcem tečaja iz fitoterapije. Za Bodi eko je predstavil nekaj rastlin, s katerimi si lahko lajšamo težave v času respiratornih obolenj.

Miša Pušenjak: Ali so hibridi res gensko spremenjene rastline?

Mnogi že kupujete seme, drugi o tem razmišljate. Poleg tega, kako kupovati seme, je zelo pomembno tudi, da se odločite, katere sorte boste sejali. V zadnjih letih se veliko negativnega govori o pridelovanju hibridov. Pa so res tako zelo nenaravni, kot govorijo nekateri, ki po mojem nimajo dovolj strokovnega znanja? Poglejmo si podrobneje, o čem je govora in kakšne so razlike med sortami, hibridi in gensko spremenjenimi rastlinami.

Hujšamo z Luno + Koledar postenja za leto 2022

Lunine mene izjemno vplivajo na naš planet, hkrati pa tudi na vse, ki ga naseljujemo. Kmetje že od nekdaj vedo, da je treba velikost lune upoštevati pri sejanju, pobiranju določenih pridelkov in drugih opravilih, premalo pa jo upoštevamo pri stvareh, ki se tičejo nas samih. Pa vendar lahko z njeno pomočjo izberemo na primer najboljši čas za odvajanje od slabih navad, za nego telesa, pa tudi za začetek športne vadbe in diete.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -