Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
DomovRubrikeOglasiRevija Bodi eko, februar 2022

Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zeliščna pomoč pri vnetju žolčnika

Vnetje žolčnika je lahko akutno, nenadno in ga spremlja ostra bolečina. Lahko pa gre za kronično vnetje s ponavljajočimi se, nekoliko blažjimi napadi bolečine. Bolezen pogosto prizadene ženske v starosti nad 50 let. Najlažje ga prepoznamo po hudi bolečini v zgornjem delu trebuha, navadno na desni strani, tik pod prsnim košem. Seveda nam lahko kot dopolnilo zdravniški pomoči pri zdravljenju vnetega žolčnika pomaga tudi narava …

Kako z vilinskimi simboli prebudimo svoje najboljše sposobnosti, ki se skrivajo v nas

V prvih mesecih novega leta se radi oziramo nazaj. Glede na preteklo leto hitro sklenemo, kaj si v novem letu želimo drugače, kaj želimo spremeniti ali celo izboljšali. Naj bodo vilinski simboli v letu 2022 naša podpora. Naj nam pomagajo spoznati in izživeti naše sposobnosti ter nas opomniti na pomembno dejstvo, da vso moč, ki jo potrebujemo za uresničitev svojih sanj, že nosimo v sebi. Čas je, da ta moč zaživi …


V težkih časih, v katerih smo se znašli, nam sodelovanje in podpora naših bralcev pomeni zelo veliko, zato vse, ki na našo revijo še niste naročeni, vabimo, da nas pokličete na 01 292 72 53 ali izpolnite spletno naročilnico. Tokrat smo za vse nove naročnike pripravili še posebno zanimiva in uporabna darilca.


Asya Širovnik Moškon: Duševno zdravje ni luksuz, temveč nujna potreba človeka

Zaupanje, skozi katerega kljub kaosu v svetu in okoli sebe ugotoviš, da kljub drugačnim razmeram univerzalni zakoni višje zavesti še naprej delujejo,« je prepričana Asya Širovnik Moškon, licencirana regresoterapevtka Newtonovega inštituta v Sloveniji, ki ji je kvantna fizika spremenila doživljanje sveta. Z njo smo se pogovarjali o zaupanju, duševnem zdravju Slovencev, človeku prihodnosti in receptu za osmišljeno življenje …

8 korakov, da se za vedno poslovimo od menstrualnih krčev

Dismenoreja ali boleč menstrualni cikel lahko prizadene marsikatero žensko v plodnem obdobju. Nekatere zato v času menstruacije čutijo neprijeten občutek v spodnjem delu trebuha, druge pa prizadene tako močno, da bi tiste dni v mesecu najraje ves čas preležale v postelji. In takrat si želimo le, da naslednji mesec ne bi bilo tako hudo. Kaj torej lahko storimo, da bodo boleče menstruacije samo še bežen spomin in da bodo tisti dnevi v mesecu postali prijetnejši?

Samo Kreft: Katera zelišča najbolj pomagajo pri respiratornih obolenjih?

Samo Kreft je zaposlen na fakulteti za farmacijo, kjer poleg drugega predava tudi o zdravilnih rastlinah. S tem področjem je povezan že vrsto let in je iz te tematike opravil tudi doktorat. Zdravilnim rastlinam se posveča kot raziskovalec, pri raziskavah sodeluje tudi z industrijo, nedavno pa je začel predavati še obiskovalcem tečaja iz fitoterapije. Za Bodi eko je predstavil nekaj rastlin, s katerimi si lahko lajšamo težave v času respiratornih obolenj.

Miša Pušenjak: Ali so hibridi res gensko spremenjene rastline?

Mnogi že kupujete seme, drugi o tem razmišljate. Poleg tega, kako kupovati seme, je zelo pomembno tudi, da se odločite, katere sorte boste sejali. V zadnjih letih se veliko negativnega govori o pridelovanju hibridov. Pa so res tako zelo nenaravni, kot govorijo nekateri, ki po mojem nimajo dovolj strokovnega znanja? Poglejmo si podrobneje, o čem je govora in kakšne so razlike med sortami, hibridi in gensko spremenjenimi rastlinami.

Hujšamo z Luno + Koledar postenja za leto 2022

Lunine mene izjemno vplivajo na naš planet, hkrati pa tudi na vse, ki ga naseljujemo. Kmetje že od nekdaj vedo, da je treba velikost lune upoštevati pri sejanju, pobiranju določenih pridelkov in drugih opravilih, premalo pa jo upoštevamo pri stvareh, ki se tičejo nas samih. Pa vendar lahko z njeno pomočjo izberemo na primer najboljši čas za odvajanje od slabih navad, za nego telesa, pa tudi za začetek športne vadbe in diete.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×