0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRecept za zdravo domačo arašidovo ploščico

Recept za zdravo domačo arašidovo ploščico

MORDA VAS ZANIMA

Vsak si včasih zaželi jesti sladkarije, vendar je v kupljenih čokoladicah cel kup stvari, ki se jim je bolje v velikem loku izogibati. Vsem dobro poznane čokoladne ploščice denimo vsebujejo veliko sladkorja, laktozo, sojin lecitin, umetne arome, koruzni sirup in hidrogenirane maščobe.

- Oglas -

Danes vam bomo predstavili bolj zdravo a nič manj okusno različico čokoladnih ploščic. Ta preprost recept vsebuje le 7 sestavin, priprava vam bo vzela približno 30 minut, poleg tega vam ne bo treba kuhati.

Recept za domači snickers

Za 15 čokoladic potrebujemo:

  • 2 skodelici kokosovih kosmičev,
  • 1/2 skodelice javorjevega ali agavinega sirupa (lahko uporabimo tudi kokosov sladkor),
  • 2 žlici kokosove moke,
  • 1/4 skodelice razkoščičenih datljev,
  • 3 žlice stopljenega kokosovega olja,
  • 1/4 skodelice nasekljanih arašidov,
  • 1 skodelico sesekljane temne čokolade.

Arašidova ploščica

- Oglas -

Kokosove kosmiče pražimo v vroči ponvi (brez olja) do zlatega. Nato jih damo v multipraktik in pustimo nekaj minut, da iz njih nastane gladka masa oz. maslo. Polovico tako dobljenega masla prihranimo za pozneje, polovico pa zmiksamo skupaj s 1/4 skodelice agavinega sirupa in kokosovo moko, da dobimo testo, ki ga potem namažemo na dno steklenega pekača.

V multipraktiku zmešamo namočene dateljne, preostanek agavinega sirupa in kokosovo olje. Vse skupaj nato razprostremo po pekaču, imamo torej že 2 plasti. Vse skušaj potresemo s sesekljanimi arašidi in damo za eno uro v zamrzovalnik, da se masa strdi.

Po tem času narežemo na majhne pravokotnike. Čokolado, ki smo ji dodali kapljico vode, stopimo nad paro ali vročo vodo, naše sladke pravokotnike pa nato pomakamo vanjo. Ponovno zložimo na steklen pekač in damo še za pol ure v zamrzovalnik, da se čokoladice strdijo.

Pa dober tek!

.

NAJNOVEJŠE