Za 4 osebe vzamemo 500 g Å¡ampinjonov, jih nareÅŸemo na rezine in na ÅŸlici masla v ponvi popraÅŸimo, da tekoÄina izpari. Solimo, popramo in odstavimo.
V manjÅ¡i posodici zmeÅ¡amo 200 g naribanega trdega kozjega sira, 50 g parmezana, prilijemo 1 dcl mleka ter solimo z dvema Å¡Äepcema soli.
Medtem v veÄji koliÄini slane vode skuhamo testenine na zob. Odcedimo, vendar nekaj vode prihranimo.
Sirovo meÅ¡anico razredÄimo s skodelico ali dvema vode, v kateri so se kuhale testenine, in dobro premeÅ¡amo. Zlijemo h gobicam, dodamo odcejene rezance, potresemo z drobno narezanim pehtranom in premeÅ¡amo. Takoj ponudimo s sveÅŸe naribanim parmezanom.
Mojca Koman, univ.dipl.inÅŸ.ÅŸiv.tehn.
Foto Krištof Koman