DomovZdravje & prehranaRecept: Testenine s šampinjoni, pehtranom in kozjim sirom

Recept: Testenine s šampinjoni, pehtranom in kozjim sirom

Testenine s šampinjoni, pehtranom in kozjim siromZa 4 osebe vzamemo 500 g šampinjonov, jih narežemo na rezine in na žlici masla v ponvi popražimo, da tekočina izpari. Solimo, popramo in odstavimo.

V manjši posodici zmešamo 200 g naribanega trdega kozjega sira, 50 g parmezana, prilijemo 1 dcl mleka ter solimo z dvema ščepcema soli.

Medtem v večji količini slane vode skuhamo testenine na zob. Odcedimo, vendar nekaj vode prihranimo.

Sirovo mešanico razredčimo s skodelico ali dvema vode, v kateri so se kuhale testenine, in dobro premešamo. Zlijemo h gobicam, dodamo odcejene rezance, potresemo z drobno narezanim pehtranom in premešamo. Takoj ponudimo s sveže naribanim parmezanom.

Mojca Koman, univ.dipl.inž.živ.tehn.
Foto Krištof Koman

Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE