Recept: Testenine s šampinjoni, pehtranom in kozjim sirom

    Testenine s šampinjoni, pehtranom in kozjim siromZa 4 osebe vzamemo 500 g šampinjonov, jih narežemo na rezine in na žlici masla v ponvi popražimo, da tekočina izpari. Solimo, popramo in odstavimo.

    V manjši posodici zmešamo 200 g naribanega trdega kozjega sira, 50 g parmezana, prilijemo 1 dcl mleka ter solimo z dvema ščepcema soli.

    Medtem v večji količini slane vode skuhamo testenine na zob. Odcedimo, vendar nekaj vode prihranimo.

    Sirovo mešanico razredčimo s skodelico ali dvema vode, v kateri so se kuhale testenine, in dobro premešamo. Zlijemo h gobicam, dodamo odcejene rezance, potresemo z drobno narezanim pehtranom in premešamo. Takoj ponudimo s sveže naribanim parmezanom.

    Mojca Koman, univ.dipl.inž.živ.tehn.
    Foto Krištof Koman

    Povejte svoje mnenje - kometirajte