Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Vrt & VrtnarjenjeRastline, ki po naravni poti z vašega vrta odganjajo škodljivce

Rastline, ki po naravni poti z vašega vrta odganjajo škodljivce

MORDA VAS ZANIMA

Rastline lahko s pomočjo posebnih snovi spodbujajo ali zavirajo rast drugih rastlin, odganjajo ali privabljajo pa lahko tudi škodljivce. V izogib nenehnim bojem s škodljivci na vašem vrtu posadite rastline, ki jih bodo odgnale na naraven način.

Cesarski tulipani

- Oglas -

Cesarski tulipani so izjemno lepi na pogled, zato bodo polepšali vsak vrt. Zanje je značilno, da imajo njihove čebulice izjemno močan vonj po česnu, ki odganja voluharje. Posadite jih na rob grede h korenju, gomoljni zeleni, kolerabi in rdeči pesi.

Česen

Česen je priporočljivo posejati po celem vrtu kot vmesna rastlina, kadar rastline ogrožata pepelasta plesen ali rja. Oboje rado napada tudi vrtnice, zato k vrtnicam zasadite tudi malo česna.

Pelin

Pelin ima zelo oster vonj, mnogi ljudje ga posadijo med ribez. Grenčine v pelinu so znane po tem, da z vrta odganjajo bolhače.

Šetraj

Poznamo ga kot začimbo, ki se prileže gobovim in fižolovim jedem, njegov močan vonj pa preganja tudi fižolove uši in fižolovo muho, zato ga je priporočljivo posaditi zraven fižola.

Sivka

- Oglas -

Če imate probleme z listnimi ušmi, na svojem vrtu na več koncev zasadite sivko, ki uši odganja. Poleg tega je sivka tudi očem prijetna okrasna rastlina, iz katere lahko napravite tudi zdravilen čaj ali doma narejeno kremo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×