Vrt & VrtnarjenjeRastline, ki po naravni poti z vašega vrta odganjajo škodljivce

Rastline, ki po naravni poti z vašega vrta odganjajo škodljivce

MORDA VAS ZANIMA

Rastline lahko s pomočjo posebnih snovi spodbujajo ali zavirajo rast drugih rastlin, odganjajo ali privabljajo pa lahko tudi škodljivce. V izogib nenehnim bojem s škodljivci na vašem vrtu posadite rastline, ki jih bodo odgnale na naraven način.

Cesarski tulipani

- Oglas -

Cesarski tulipani so izjemno lepi na pogled, zato bodo polepšali vsak vrt. Zanje je značilno, da imajo njihove čebulice izjemno močan vonj po česnu, ki odganja voluharje. Posadite jih na rob grede h korenju, gomoljni zeleni, kolerabi in rdeči pesi.

Česen

Česen je priporočljivo posejati po celem vrtu kot vmesna rastlina, kadar rastline ogrožata pepelasta plesen ali rja. Oboje rado napada tudi vrtnice, zato k vrtnicam zasadite tudi malo česna.

Pelin

Pelin ima zelo oster vonj, mnogi ljudje ga posadijo med ribez. Grenčine v pelinu so znane po tem, da z vrta odganjajo bolhače.

Šetraj

Poznamo ga kot začimbo, ki se prileže gobovim in fižolovim jedem, njegov močan vonj pa preganja tudi fižolove uši in fižolovo muho, zato ga je priporočljivo posaditi zraven fižola.

Sivka

- Oglas -

Če imate probleme z listnimi ušmi, na svojem vrtu na več koncev zasadite sivko, ki uši odganja. Poleg tega je sivka tudi očem prijetna okrasna rastlina, iz katere lahko napravite tudi zdravilen čaj ali doma narejeno kremo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×