0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPripravite si naraven detergent za posodo z vonjem limone in sivke

Pripravite si naraven detergent za posodo z vonjem limone in sivke

MORDA VAS ZANIMA

Zelo enostavno je, da v trgovini v voziček poleg drugih artiklov položimo še detergent za pomivanje posode. To je navsezadnje nekaj, kar načeloma počnemo že večino svojega življenja. Vendar pa tisto, kar je enostavno, žal ni vedno tudi najboljše za zdravje. V mnogih detergentih za posodo namreč najdemo vse prej kot zdravju prijazne sestavine.

- Oglas -

Na srečo se je sicer v zadnjem obdobju močno povečala tudi ponudba ekoloških čistil, ki pa so lahko precej draga. Rešitev? Detergent za pomivanje posode lahko z malce truda izdelate kar sami!

limona sivka

Gostoto detergenta lahko prilagodite svojim željam

Najprej stresite v skledo naribano naravno milo in pralno sodo. Namesto pralne sode lahko uporabite tudi sodo bikarbono, ki ima podobno sestavo, vendar načeloma velja, da je pralna soda v tem primeru boljša opcija, če jo imate pri roki. Pralna soda je namreč še malce bolj učinkovita pri odstranjevanju umazanije, predvsem pa mastnih madežev, zato je idealna izbira, ko gre za detergent za pomivanje posode. Količino mila prilagodite temu, kako gost detergent želite.

- Oglas -

Eterična olja za svež vonj in dezinfekcijo

V naslednjem koraku zavrite vodo ter jo prelijte po mešanici pralne sode in naribanega mila. Dobro premešajte s pomočjo metlice, da se sestavine povežejo. Na koncu dodajte še nekaj kapljic naravnega eteričnega olja sivke in limone. To bo poskrbelo za prijeten vonj detergenta za posodo. Obenem bo limona pripomogla k še enostavnejšemu odstranjevanju maščobe in poskrbela za naravno dezinfekcijo posode. Sivka pa je med drugim znana tudi po izjemno pomirjajočem učinku, zato bo odslej pomivanje posode zagotovo precej bolj sproščujoče opravilo! Pazite le, da boste pri pomivanju posode naravni detergent na koncu zares dobro sprali s toplo vodo. Čeprav je detergent izdelan iz zdravju prijaznih sestavin, namreč ni primeren za zaužitje.

.

NAJNOVEJŠE