Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Lepota & kozmetikaPripravite si naraven detergent za posodo z vonjem limone in sivke

Pripravite si naraven detergent za posodo z vonjem limone in sivke

MORDA VAS ZANIMA

Zelo enostavno je, da v trgovini v voziček poleg drugih artiklov položimo še detergent za pomivanje posode. To je navsezadnje nekaj, kar načeloma počnemo že večino svojega življenja. Vendar pa tisto, kar je enostavno, žal ni vedno tudi najboljše za zdravje. V mnogih detergentih za posodo namreč najdemo vse prej kot zdravju prijazne sestavine.

- Oglas -

Na srečo se je sicer v zadnjem obdobju močno povečala tudi ponudba ekoloških čistil, ki pa so lahko precej draga. Rešitev? Detergent za pomivanje posode lahko z malce truda izdelate kar sami!

Gostoto detergenta lahko prilagodite svojim željam

Najprej stresite v skledo naribano naravno milo in pralno sodo. Namesto pralne sode lahko uporabite tudi sodo bikarbono, ki ima podobno sestavo, vendar načeloma velja, da je pralna soda v tem primeru boljša opcija, če jo imate pri roki. Pralna soda je namreč še malce bolj učinkovita pri odstranjevanju umazanije, predvsem pa mastnih madežev, zato je idealna izbira, ko gre za detergent za pomivanje posode. Količino mila prilagodite temu, kako gost detergent želite.

Eterična olja za svež vonj in dezinfekcijo

V naslednjem koraku zavrite vodo ter jo prelijte po mešanici pralne sode in naribanega mila. Dobro premešajte s pomočjo metlice, da se sestavine povežejo. Na koncu dodajte še nekaj kapljic naravnega eteričnega olja sivke in limone. To bo poskrbelo za prijeten vonj detergenta za posodo. Obenem bo limona pripomogla k še enostavnejšemu odstranjevanju maščobe in poskrbela za naravno dezinfekcijo posode. Sivka pa je med drugim znana tudi po izjemno pomirjajočem učinku, zato bo odslej pomivanje posode zagotovo precej bolj sproščujoče opravilo! Pazite le, da boste pri pomivanju posode naravni detergent na koncu zares dobro sprali s toplo vodo. Čeprav je detergent izdelan iz zdravju prijaznih sestavin, namreč ni primeren za zaužitje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×