0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPripravite domač piling za obraz

Pripravite domač piling za obraz

MORDA VAS ZANIMA

Veliko kozmetičnih izdelkov lahko pripravimo sami, iz sestavin, za katere smo prepričani, da ne škodujejo zdravju. Tokrat vam predstavljamo preprost recept za obrazni piling.

- Oglas -

Veliko kozmetičnih izdelkov vsebuje ftalate, ki so ena od glavnih sestavin plastike in dokazano škodujejo zdravju. Ftalati pogosto niso navedeni na embalaži, tako kot kopica drugih kemikalij, ki jih proizvajalci tretirajo kot poslovno skrivnost. Za pripravo domačega pilinga boste potrebovali zgolj kokosovo olje in sodo bikarbono.

kokosov piling

Kokosovo olje je znano po svojih antibakterijskih in vlažilnih lastnostih, ki so popolna kombinacija za obrazno nego. To olje je odličen odstranjevalec bakterij, ki povzročajo mozolje. Po njegovi uporabi bo vaša koža prijetno navlažena in ne podobna brusilnemu papirju kot po uporabi veliko drugih izdelkov za piling. Ker kokosovo olje deluje tudi protivnetno, lahko olajša simptome ekcemov, luskavice in drugih kožnih bolezni.

- Oglas -

Soda bikarbona oziroma jedilna soda je zelo uporabna v kulinariki, pa tudi v domači kozmetiki, saj je odlično sredstvo za piling. Koža po njeni uporabi postane zelo mehka na dotik. V poletnem času lahko z njeno pomočjo omilite tudi posledice sončnih opeklin na koži.

Za pripravo domačega pilinga potrebujete:

  • 100 g kokosovega olja,
  • 90 g sode bikarbone.

Priprava in uporaba pilinga:

  1. Kokosovo olje boste najlaže uporabili, če je toplo in malce bolj tekoče. Če ni, ga lahko nekoliko segrejete.
  2. Enostavno zmešajte obe sestavini, dokler se popolnoma ne premešata in struktura mase ne postane nekoliko »peščena«.
  3. Maso vlijte v plitko posodo, da bo bolje dostopna.
  4. Naredite piling obraza kot običajno. Ko končate, obraz sperite z vodo. Čutite razliko?
.

NAJNOVEJŠE