Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Ekologija & okoljePridobivanje vode iz megle ali le prikrivanje realnosti?

Pridobivanje vode iz megle ali le prikrivanje realnosti?

MORDA VAS ZANIMA

Zaradi pomanjkanja vode v Peruju so lokalne oblasti primorane ‘žeti meglo’ in jo spremeniti v uporaben vodni vir.

- Oglas -

Pomanjkanje vode po svetu je postala kriza in potrebno bo začeti pravilno ukrepati. Po svetu se že sedaj odvija ogromno inovacij in razvoja v tej smeri, vendar pa je glavni problem v tem, da ti problemi ostajajo prikriti, saj je se osredotočamo na inovacije, ki jih poskušajo ljudje uresničiti, da bi prikrili realno stanje.


Izredno velik pomen dajemo temu, kako iznajdljivi smo ljudje, namesto da bi se osredotočili na razloge, ki so nas do te ‘iznajdljivosti’ pripeljali. Kot že omenjeno so v Peruju zaradi pomanjkanja vode le-to začeli pridobivati iz megle, kar je poželo izredno velik medijski uspeh.

Dejansko stanje pa je takšno, da so prebivalci Peruja to inovacijo ustvarili iz obupanosti, saj ni drugega načina, da bi lahko zagotovili ljudem vodo. Svet je o tem seveda pisal kot o izredni iznajdljivosti in domišliji prebivalcev, vendar pa so morda le redki pomislili, da ti ljudje dejansko nimajo vode.

Prav tako pa nihče ni omenil, da ta trenutna rešitev verjetno nima dolgorčne prihodnosti in da bo sčasoma potrebno vodo tem ljudem omogočiti na kakšen drug način.

- Oglas -

Zato se moramo začeti zavedati, da ni dobro, če le prikrijemo probleme z ‘inovativnostjo’. Probleme je potrebno rešiti tam, kjer so se začeli.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×