Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
RubrikeZanimivostiPri Starbucks priznali, da je v njihovih pijačah barvilo iz hroščev

Pri Starbucks priznali, da je v njihovih pijačah barvilo iz hroščev

MORDA VAS ZANIMA

Starbucks se je znašel v središču pozornosti, ko je izbruhnila vest, da za svoje rdeče obarvane pijače uporabljajo barvilo iz zdrobljenih parazitskih hroščkov.
KošeniljkaZaradi novice se je marsikomu, ki redno obiskuje omenjene restavracije obrnil želodec, še posebej pa so se ogrožene počutili vegetarijanci, saj so brez vednosti uživali ekstrakt živalskega izvora. S tem so verjetno izgubili kar lepo število strank, saj so jagodne napitke in smoothieje prodajali kot veganske s sojinim mlekom in ‘naravnimi’ barvili.

- Oglas -

Rdečo barvo pridobivajo iz posušenih samic hrošča košeniljka. PETA ugotavlja, da je za 450 gramov barvila potrebnih 70.000 hroščkov. Barvilo, ki se sicer uporablja že stoletja, so uporabljali že Maji in Azteki, v današnjem času pa se uporablja tudi v nekaterih kozmetičnih izdelkih.

Od januarja 2011 FDA zahteva obvezno označevanje izdelkov z omenjemim bravilo na embalaži, zato je tudi pri Starbucksu prišla novica o uporabi hitro na dan. Barvilo najdemo v različnih izdelkih pod različnimi imeni kot so cochineal, karmin, karminska kislina, košenil in E 120.

NA spletu se je pojavila tudi stran s peticijo, ki poziva Starbucks naj prekine z uporabo barvila iz hroščev in najde alternativo za njihove rdeče napitke. Kdo ve, kaj se skriva v napitkih ostalih barv?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×