0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljePri Premanturi večje onesnaženje morja

Pri Premanturi večje onesnaženje morja

MORDA VAS ZANIMA

Pulj, 11. junija – Pri Premanturi v hrvaški Istri že od nedelje čistijo morje, potem ko je zaenkrat še neznana snov onesnažila nekaj sto metrov obale. Lokalne oblasti kopanje na tem območju odsvetujejo do konca čiščenja, poročajo hrvaški mediji.

- Oglas -

Iz puljske luške kapitanije so v ponedeljek za hrvaško tiskovno agencijo Hina pojasnili, da se je onesnaženje morja zgodilo na območju kampa Stupice v Premanturi. O vzrokih onesnaženja niso želeli ugibati do rezultatov analize, so pa pojasnili, da gre za ogljikovodikove snovi, ki so prišle z morja. Plavajoče snovi po vonju in lastnostih spominjajo na naftne derivate.

Potrdili so, da je onesnaženje prišlo z morja in da preiskava še poteka. Morske madeže so zaznali v uvali kampa Stupice ter v uvali Pod lokve na zaščitenem območju Kamenjaka, zato so postavili približno 800 metrov zaščitnih pregrad.

Stanje v Stupicah je bilo po besedah župana občine Medulin Ivana Kirca v ponedeljek že veliko boljše, čiščenje pa se nadaljuje tudi danes.

- Oglas -

Kirac je še opozoril, da kopanje odsvetujejo, dokler ne bodo očistili zaliva in opravili analize morske vode. Poudaril je tudi, da onesnaženje ni doseglo bližnjih otokov.

.

NAJNOVEJŠE