0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPresne praline z mandlji in indijskimi oreščki

Presne praline z mandlji in indijskimi oreščki

MORDA VAS ZANIMA

Skoraj vsakdo od nas se je že kdaj srečal s presno hrano. Meni osebno so všeč takele praline iz oreščkov, sladkornega sirupa, lahko jih zgolj povaljamo v kokosovi moki ali pa oblijemo s čokolado. Vseeno, so vsaj hranljive in zdrave. Je že res, da če segrevamo čokolado nad 40*c niso več surove, pa tudi čokolada ni narejena na raw način. Za res naraven obliv zmešamo kakav v prahu, kokosovo maščobo in sladkor ali pa javorjev sirup. Lahko pa praline zgolj povaljamo v kokosovi moki.

- Oglas -

Recept za presne praline z mandlji in indijskimi oreščkiSestavine:

  • 150 g mletih indijskih oreščkov
  • 150 g mletih mandljev
  • 125 ml agavinega sirupa
  • 5 – 6 žlic kokosove moke
  • 150 g kvalitetne plantažne temne čokolade, (če je odstotek kakava velik, dodamo kako žlico olja, kokosove maščobe, da se lažje stopi v homogeno maso)

Priprava:
Indijske oreščke in mandlje zmeljemo, zmešamo jih z agavinim sirupom in kokosovo moko v enakomerno gosto maso. Z vlažnimi rokami oblikujemo za manjši oreh velike kroglice. Na najmanjšem ognju sesrevamo čokolado, da se popolnoma raztopi, vseskozi jo mešamo, da se ne prime na dno posode. Pralino vsako posebej z žlico povaljamo v čokoladi in jo postavimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Damo na hladno, da se čokolada strdi.

*** Praline lahko povaljamo zgolj v kokosovi moki.

- Oglas -
Mleti oreščki
Mleti mandlji, indijski oreščki in agavin sirup ...
presne kroglice
Iz pripravljene mase naredimo kroglice ...
kroglice s čokolado
Kroglice povaljamo v stopljeni čokoladi ali v kokosovi moki.

 Avtor in foto: Lidija Dornik

.

NAJNOVEJŠE