Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaPresne praline z mandlji in indijskimi oreščki

Presne praline z mandlji in indijskimi oreščki

MORDA VAS ZANIMA

Skoraj vsakdo od nas se je že kdaj srečal s presno hrano. Meni osebno so všeč takele praline iz oreščkov, sladkornega sirupa, lahko jih zgolj povaljamo v kokosovi moki ali pa oblijemo s čokolado. Vseeno, so vsaj hranljive in zdrave. Je že res, da če segrevamo čokolado nad 40*c niso več surove, pa tudi čokolada ni narejena na raw način. Za res naraven obliv zmešamo kakav v prahu, kokosovo maščobo in sladkor ali pa javorjev sirup. Lahko pa praline zgolj povaljamo v kokosovi moki.

- Oglas -

Recept za presne praline z mandlji in indijskimi oreščkiSestavine:

  • 150 g mletih indijskih oreščkov
  • 150 g mletih mandljev
  • 125 ml agavinega sirupa
  • 5 – 6 žlic kokosove moke
  • 150 g kvalitetne plantažne temne čokolade, (če je odstotek kakava velik, dodamo kako žlico olja, kokosove maščobe, da se lažje stopi v homogeno maso)

Priprava:
Indijske oreščke in mandlje zmeljemo, zmešamo jih z agavinim sirupom in kokosovo moko v enakomerno gosto maso. Z vlažnimi rokami oblikujemo za manjši oreh velike kroglice. Na najmanjšem ognju sesrevamo čokolado, da se popolnoma raztopi, vseskozi jo mešamo, da se ne prime na dno posode. Pralino vsako posebej z žlico povaljamo v čokoladi in jo postavimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Damo na hladno, da se čokolada strdi.

*** Praline lahko povaljamo zgolj v kokosovi moki.

Mleti oreščki
Mleti mandlji, indijski oreščki in agavin sirup ...
presne kroglice
Iz pripravljene mase naredimo kroglice ...
kroglice s čokolado
Kroglice povaljamo v stopljeni čokoladi ali v kokosovi moki.

 Avtor in foto: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×