Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaPresne praline z mandlji in indijskimi oreščki

Presne praline z mandlji in indijskimi oreščki

MORDA VAS ZANIMA

Skoraj vsakdo od nas se je že kdaj srečal s presno hrano. Meni osebno so všeč takele praline iz oreščkov, sladkornega sirupa, lahko jih zgolj povaljamo v kokosovi moki ali pa oblijemo s čokolado. Vseeno, so vsaj hranljive in zdrave. Je že res, da če segrevamo čokolado nad 40*c niso več surove, pa tudi čokolada ni narejena na raw način. Za res naraven obliv zmešamo kakav v prahu, kokosovo maščobo in sladkor ali pa javorjev sirup. Lahko pa praline zgolj povaljamo v kokosovi moki.

- Oglas -

Recept za presne praline z mandlji in indijskimi oreščkiSestavine:

  • 150 g mletih indijskih oreščkov
  • 150 g mletih mandljev
  • 125 ml agavinega sirupa
  • 5 – 6 žlic kokosove moke
  • 150 g kvalitetne plantažne temne čokolade, (če je odstotek kakava velik, dodamo kako žlico olja, kokosove maščobe, da se lažje stopi v homogeno maso)

Priprava:
Indijske oreščke in mandlje zmeljemo, zmešamo jih z agavinim sirupom in kokosovo moko v enakomerno gosto maso. Z vlažnimi rokami oblikujemo za manjši oreh velike kroglice. Na najmanjšem ognju sesrevamo čokolado, da se popolnoma raztopi, vseskozi jo mešamo, da se ne prime na dno posode. Pralino vsako posebej z žlico povaljamo v čokoladi in jo postavimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Damo na hladno, da se čokolada strdi.

*** Praline lahko povaljamo zgolj v kokosovi moki.

Mleti oreščki
Mleti mandlji, indijski oreščki in agavin sirup ...
presne kroglice
Iz pripravljene mase naredimo kroglice ...
kroglice s čokolado
Kroglice povaljamo v stopljeni čokoladi ali v kokosovi moki.

 Avtor in foto: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×