DomovZdravje & prehranaPresne praline z mandlji in indijskimi oreščki

Presne praline z mandlji in indijskimi oreščki

Skoraj vsakdo od nas se je že kdaj srečal s presno hrano. Meni osebno so všeč takele praline iz oreščkov, sladkornega sirupa, lahko jih zgolj povaljamo v kokosovi moki ali pa oblijemo s čokolado. Vseeno, so vsaj hranljive in zdrave. Je že res, da če segrevamo čokolado nad 40*c niso več surove, pa tudi čokolada ni narejena na raw način. Za res naraven obliv zmešamo kakav v prahu, kokosovo maščobo in sladkor ali pa javorjev sirup. Lahko pa praline zgolj povaljamo v kokosovi moki.

- Oglas -

Recept za presne praline z mandlji in indijskimi oreščkiSestavine:

  • 150 g mletih indijskih oreščkov
  • 150 g mletih mandljev
  • 125 ml agavinega sirupa
  • 5 – 6 žlic kokosove moke
  • 150 g kvalitetne plantažne temne čokolade, (če je odstotek kakava velik, dodamo kako žlico olja, kokosove maščobe, da se lažje stopi v homogeno maso)

Priprava:
Indijske oreščke in mandlje zmeljemo, zmešamo jih z agavinim sirupom in kokosovo moko v enakomerno gosto maso. Z vlažnimi rokami oblikujemo za manjši oreh velike kroglice. Na najmanjšem ognju sesrevamo čokolado, da se popolnoma raztopi, vseskozi jo mešamo, da se ne prime na dno posode. Pralino vsako posebej z žlico povaljamo v čokoladi in jo postavimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Damo na hladno, da se čokolada strdi.

*** Praline lahko povaljamo zgolj v kokosovi moki.

- Oglas -
Mleti oreščki
Mleti mandlji, indijski oreščki in agavin sirup ...
presne kroglice
Iz pripravljene mase naredimo kroglice ...
kroglice s čokolado
Kroglice povaljamo v stopljeni čokoladi ali v kokosovi moki.

 Avtor in foto: Lidija Dornik

- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.
spot_img

NAJNOVEJŠE