Lepota & KozmetikaPreprosto mazilo za lažje dihanje: izdelajte ga sami!

Preprosto mazilo za lažje dihanje: izdelajte ga sami!

MORDA VAS ZANIMA

Hladnejši meseci večinoma pomenijo tudi več težav z dihali. Tako mnoge preseneti močan kašelj, ki je pogosto še posebej moteč ponoči, saj nam otežuje (kakovosten) spanec. Pogosta težava je tudi zamašen nos, ki povzroča težave z dihanjem. Na srečo pa obstaja nekaj odličnih naravnih metod, če želite poskrbeti za lažje dihanje oziroma nasploh za ublažitev težav z dihali. Zelo preprosta in hitra rešitev je ta, da pripravite domače mazilo, ki ga nato po potrebi vtrete v kožo na prsnem košu in medtem globoko dihate. Navdušeni boste nad tem, kako hitro boste občutili izboljšanje stanja!

- Oglas -

Mazilo za dihala

Sestavine, ki jih boste potrebovali

Kako se torej lotiti izdelave mazila, ki pomaga ublažiti kašelj in poskrbi za lažje dihanje? Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, in sicer:

  • 100 mililitrov kokosovega olja,
  • 20 kapljic eteričnega olja evkaliptusa in
  • 20 kapljic eteričnega olja mete.

Postopek priprave mazila

Kokosovo olje najprej segrejte nad paro, da preide v tekoče agregatno stanje. Dodajte mu našteti eterični olji. Če želite uporabiti dodatna eterična olja, sta lahko dobra izbira tudi eterični olji rožmarina ali klinčkov. Kokosovo olje, ki ste mu primešali eterična olja, zdaj prelijte v manjšo posodico s pokrovčkom in počakajte, da se strdi. Če pri roki nimate kokosovega olja, lahko namesto njega uporabite tudi mandljevo ali olivno olje, le da v tem primeru ne boste dobili klasičnega mazila, ampak nekakšno olje. Bo pa seveda tudi v tem primeru učinek zelo podoben – torej olajšano dihanje in umiritev kašlja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×