Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaPreproste zamenjave za bolj zdrav dom in telo

Preproste zamenjave za bolj zdrav dom in telo

MORDA VAS ZANIMA

Kemikalije v vašem domu in kozmetičnih pripomočkih lahko škodujejo vašemu zdravju in zdravju vaših otrok. Preverite, kako lahko na nekaj preprostih načinov omejite prisotnost škodljivih toksinov v vašem domu. Predvsem bodite pozorni na izdelke, ki jih vsakodnevno uporabljate.

- Oglas -

Čistila

Dezodorant

Dezodorant običajno poskrbi za svež vonj ali pa vsaj preprečuje neprijetnega. A nekateri dezodoranti so lahko polni škodljivih kemikalij, ki jih povezujejo z Alzheimerjevo boleznijo, rakom dojk in celo s težavami pri zanositvi. Odločite se za dezodorant, ki ne vsebuje aluminija, triklosana in parabenov. Najbolje je, da si pripravite svoj dezodorant iz naravnih sestavin.

Sredstvo za pomivanje posode

Sredstvo za pomivanje posode uporabljamo prav vsak dan. Detergenti lahko vsebujejo nevaren triklosan, umetne dišave in ostale kemikalije, ki škodujejo zdravju. Še bolj nevarna pa so lahko sredstva za strojno pomivanje posode, poskrbite da otroci in živali ne pridejo v stik z njimi. Kemikalije vsaj v nizki koncentraciji ostanejo na posodi in se lahko vsrkajo v hrano,ki jo zaužijete. Poskusite narediti svoje sredstvo za pomivanje posode s pomočjo jabolčnega kisa in sode bikarbone. Lahko si naredite tudi tablete za pomivalni stroj.

Univerzalno čistilo

Veliko gospodinjstev uporablja univerzalna čistila, saj so ta izjemno praktična in delujejo na širok spekter madežev. Kot skorajda vsako čistilo pa tudi univerzalna čistila vsebujejo nevarne kemikalije. Izdelajte si svoje univerzalno čistilo in se zaščitite pred škodljivimi kemikalijami.

- Oglas -

Sestavine:

  • Limonini olupki (uporabite bio limone, če se res želite znebiti kemikalij),
  • žlička soli,
  • kis,
  • destilirana voda,
  • 10 kapljic eteričnega olja po želji.

Postopek:

Limonine lupine narežite in z njimi napolnite prazen steklen kozarec, dodajte sol in pustite, da mešanica počiva pol ure ali dlje. Ta korak bo poskrbel za večjo moč vašega čistila, saj bo sol iz lupinic odvzela olja. Kozarec nato napolnite s polovico kisa in polovico vode. Zaprite kozarec in pustite 2 do tri tedne. Eterična olja lahko dodate tik preden boste čistilo uporabili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×