0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaPreproste zamenjave za bolj zdrav dom in telo

Preproste zamenjave za bolj zdrav dom in telo

MORDA VAS ZANIMA

Kemikalije v vašem domu in kozmetičnih pripomočkih lahko škodujejo vašemu zdravju in zdravju vaših otrok. Preverite, kako lahko na nekaj preprostih načinov omejite prisotnost škodljivih toksinov v vašem domu. Predvsem bodite pozorni na izdelke, ki jih vsakodnevno uporabljate.

- Oglas -

Dezodorant

Dezodorant običajno poskrbi za svež vonj ali pa vsaj preprečuje neprijetnega. A nekateri dezodoranti so lahko polni škodljivih kemikalij, ki jih povezujejo z Alzheimerjevo boleznijo, rakom dojk in celo s težavami pri zanositvi. Odločite se za dezodorant, ki ne vsebuje aluminija, triklosana in parabenov. Najbolje je, da si pripravite svoj dezodorant iz naravnih sestavin.

Sredstvo za pomivanje posode

Sredstvo za pomivanje posode uporabljamo prav vsak dan. Detergenti lahko vsebujejo nevaren triklosan, umetne dišave in ostale kemikalije, ki škodujejo zdravju. Še bolj nevarna pa so lahko sredstva za strojno pomivanje posode, poskrbite da otroci in živali ne pridejo v stik z njimi. Kemikalije vsaj v nizki koncentraciji ostanejo na posodi in se lahko vsrkajo v hrano,ki jo zaužijete. Poskusite narediti svoje sredstvo za pomivanje posode s pomočjo jabolčnega kisa in sode bikarbone. Lahko si naredite tudi tablete za pomivalni stroj.

Univerzalno čistilo

Veliko gospodinjstev uporablja univerzalna čistila, saj so ta izjemno praktična in delujejo na širok spekter madežev. Kot skorajda vsako čistilo pa tudi univerzalna čistila vsebujejo nevarne kemikalije. Izdelajte si svoje univerzalno čistilo in se zaščitite pred škodljivimi kemikalijami.

- Oglas -

Sestavine:

  • Limonini olupki (uporabite bio limone, če se res želite znebiti kemikalij),
  • žlička soli,
  • kis,
  • destilirana voda,
  • 10 kapljic eteričnega olja po želji.

Postopek:

Limonine lupine narežite in z njimi napolnite prazen steklen kozarec, dodajte sol in pustite, da mešanica počiva pol ure ali dlje. Ta korak bo poskrbel za večjo moč vašega čistila, saj bo sol iz lupinic odvzela olja. Kozarec nato napolnite s polovico kisa in polovico vode. Zaprite kozarec in pustite 2 do tri tedne. Eterična olja lahko dodate tik preden boste čistilo uporabili.

.

NAJNOVEJŠE