Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Dom & energijaPreprost trik za popravilo opraskanih krožnikov

Preprost trik za popravilo opraskanih krožnikov

MORDA VAS ZANIMA

Na praktično vsakem krožniku se prej ali slej pojavijo praske. Sprva so lahko precej drobne in neočitne, postopoma pa postajajo vedno bolj izrazite. Na prvi pogled se zdi, da je edina oziroma najboljša rešitev v tovrstnih primerih zamenjava krožnikov – še posebej če so bili relativno poceni. Vendar pa obstaja v resnici zelo preprosta metoda za hitro popravilo opraskanih krožnikov. Potrebujete eno samo sestavino in vaši stari krožniki bodo že kmalu takšni, kot bi bili popolnoma novi. V nadaljevanju preverite, katera je ta skrivna sestavina in kako se lotiti popravila opraskanih krožnikov z njeno pomočjo …

Vinski kamen – nepogrešljiva sestavina pri peki, obenem pa odlično naravno čistilo

- Oglas -

Na kaj najprej pomislite, ko kdo omeni vinski kamen? Ena prvih asociacij za mnoge je v zadnjem času postala peka kruha brez uporabe kvasa. Pri tovrstni peki je namreč mogoče uporabiti tudi vinski kamen, ki pa je lahko zelo koristen tudi v mnogih drugih primerih. Kuharji ga na primer večkrat uporabijo pri delu s sladkorjem, saj gre za snov, ki preprečuje tvorbo kristalčkov. Če ga dodamo sodi bikarboni, lahko dobimo pecilni prašek, kot ste najbrž že ugotovili, pa je vinski kamen hkrati tudi tista skrivna sestavina, s katero si lahko pomagate pri popravilu opraskanih krožnikov.

Se sprašujete, kaj natanko sploh je vinski kamen? Gre za kisel stranski produkt, ki nastane med fermentacijo vina. Vinski kamen se tako običajno nabira v notranjosti sodov. Če ga prečistimo, dobimo belo, praškasto snov, ki jo je mogoče kupiti v večini trgovin – praviloma jo boste našli na oddelku z izdelki za peko. Čeprav se torej vinski kamen v osnovi uporablja pri peki različnih jedi, gre obenem tudi za odlično naravno čistilno sredstvo, kar je predvsem zasluga citronske kisline, ki jo vsebuje. Prav zato je vinski kamen tudi odlična izbira za popravilo opraskanih krožnikov. Kako se torej lotiti tega postopka?

Postopek popravila opraskanih krožnikov s pomočjo vinskega kamna

Krožnike, ki jih želite popraviti s pomočjo vinskega kamna, najprej očistite in jih dobro osušite. Nato po njih posujte tanko plast vinskega kamna. Dodajte še manjšo količino vode in sestavini s pomočjo prstov zmešajte v gosto, vendar mazljivo pasto. Dobljeno pasto enakomerno razporedite po območjih, kjer so se pojavile praske.

Krožnike oziroma praske nato nežno zdrgnite s pasto – namesto prstov lahko uporabite tudi gobico ali krpo. Vztrajajte toliko časa, dokler praske ne izginejo. Po potrebi (če ugotovite, da boste potrebovali več paste) lahko dodate še malce vinskega kamna in vode ter ponovite postopek. Ko ste zadovoljni z videzom krožnikov, jih operite, pri čemer uporabite zgolj vodo. Na koncu krožnike zbrišite s čisto krpo. O praskah ne bo več niti sledu!

Vedno razmislite, ali morda vendarle obstaja možnost popravila ali alternativne uporabe

- Oglas -

Pogosto se prehitro vdamo in zavržemo predmete, ki so morda zgolj rahlo poškodovani, sicer pa še povsem uporabi. Opraskani krožniki so le eden izmed tovrstnih primerov. Ker se količina najrazličnejših odpadkov vztrajno povečuje, kar je seveda zelo obremenjujoče za okolje, je vsekakor pametno, da v tovrstnih situacijah vedno preverite, ali ne obstaja morda zelo preprosta rešitev za vašo težavo. To lahko pomeni uporabo preprostih trikov, kakršnega smo opisali v tokratnem članku, ki poskrbijo za »prenovitev« poškodovanih predmetov. Ena možnost pa je seveda tudi ta, da poiščete ideje za ponovno, drugačno uporabo navidezno odsluženih stvari. Običajno obstaja precej boljših rešitev od tega, da predmete, ki niso več v najboljšem stanju, takoj zavržemo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×