0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPreprečite srbeče lasišče

Preprečite srbeče lasišče

MORDA VAS ZANIMA

Če imate težave s srbečico na lasišču, si lahko poskusite pomagati tudi z nekaj naravnimi pripravki. Srbež na lasišču je najpogosteje posledica prhljaja, lahko pa je tudi posledica stresa, hormonskih nihanj, alergij, luskavice ali spremembe letnega časa. Preverite, s čim si lahko pomagate pri ublažitvi srbečice.

- Oglas -

Srbeče lasišče

Aloje vera

Aloje vera spada v vsako omarico za naravno prvo pomoč. Posebej pri težavah s kožo pa je aloje vera izjemno uporabna, saj kožo pomirja in pripomore k celjenju manjših ran, izpuščajev in celo opeklin. Ker vsebuje veliko vitaminov A, C, E in B12 je pravi balzam za kožo. Bogata je tudi s kalcijem, selenom, magnezijem, cinkom in kromom. Deluje protivnetno in je vir maščobnih kislin, ki delujejo antiseptično. Pri oskrbi srbečega lasišča se dobro obnese gel aloje vere. Vmasirajte aloje vero v lasišče (lahko dodate malo mandljevega olja). Pripravite si lahko tudi šampon iz aloje vere za domačo uporabo.

Jabolčni kis

Vsakodnevna uporaba šamponov, balzamov in ostalih pripomočkov za urejanje las lahko izsuši lasišče. Kislina, ki se nahaja v jabolčnem kisu deluje antibakterijsko in očisti lasišče. Zdravo lasišče naj bi imelo pH med 4.5 in 5.5, vendar ima večina produktov na trgu danes pH več kakor 5.5. Na takšnem lasišču se hitreje razvijejo glivične infekcije. Jabolčni kis pa pripomore k ustreznemu pHju lasišča. Razredčite 2 do 4 čajne žlice jabolčnega kisa s skodelico tople vode. Lase umijte kot običajno in izperite. Potem počasi mešanico z jabolčnim kisom polijte po lasišču in masirajte. Pustite, da deluje  nekaj minut in izperite. Ponavljajte enkrat do dvakrat na teden.

- Oglas -

Med

Med so že v starih časih uporabljali za odpravljanje nekaterih težav s kožo. Surov med ima pH vrednost med 3.2 in 4.5 in antibakterijsko delovanje. Pripravite si masko iz medu tako da zmešate 9 delov medu z enim delom tople vode. Ko so lasje še vlažni, masirajte med v lasišče približno tri minute. Ovijte lase z brisačo in preden izperete pustite delovati približno tri ure.

.

NAJNOVEJŠE