0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiPreprečite muham, da bi zašle v vaš dom

Preprečite muham, da bi zašle v vaš dom

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam nekaj trikov, ki bodo vaš dom zavarovali pred mrčesom, predvsem pred muhami, ki niso samo nadležne, ampak lahko prenašajo tudi bolezni in poškodujejo rastline v vašem vrtu.

- Oglas -

1. Limona in klinčki

Ta preprosto pripravljen domač izdelek je učinkovit tako v zaprtih prostorih kot zunaj in bo poskrbel, da boste le še izjemoma videli kakšno muho. Preprosto čim več klinčkov napikajte v razpolovljeno limono in postavite na vrt, ob okno, oziroma na mesta, kjer bi se radi znebili mrčesa.

2. Repelent z vodko

Muhe sovražijo vonj vodke, zato jih boste s tem doma pripravljenim izdelkom učinkovito odgnali. V pršilki zmešajte eno skodelico vodke z dvema čajnima žličkama soka iz aloje vere in čajno žličko eteričnega olja evkaliptusa. Nato razpršite pripravek na vseh mestih, za katera veste, da so priljubljena med žuželkami.

- Oglas -

3. Past z jabolčnim kisom

Posodo malo čez polovico napolnite z jabolčnim kisom in dodajte malo sredstva za pranje posode, ki bo povzročilo, da se bodo muhe in podoben mrčes ujeli v posodo. Prepričajte se, da odstranite vse druge skušnjave za muhe v bližini, tako da bodo res poletele naravnost v past.

4. Vrt zasadite z aromatičnimi rastlinami

Od svojega vrta boste mrčes najlažje in najbolj naravno odvrnili tako, da ga zasadite z rastlinami, ki ga odganja,  z zelišči, kot so sivka, bazilika in meta. Če ne morete gojiti zelišč, lahko uporabite posušene – zvežite jih v šopke in jih obesite na vrt.

5. Sveče z vonjem citronele

Takšne sveče so znane po tem, da odganjajo komarje in muhe. Muhe in komarji namreč sovražijo dim, poleg tega pa večino odbija tudi vonj citronele. Vendar bodite pozorni na to, da svečo vedno prižgite pol ure preden pričnete s poletnim druženjem na terasi.

6. Rezine kumare

Muhe očitno sovražijo vonj kumaric, zato jih od odlaganja jajčec v vašem domu (ali smetnjaku), lahko odvrnete tako, da na mesta, kjer sumite, da se bi lahko razmnožile muhe, položite na koščke narezane rezine kumaric.

- Oglas -

7. Kajenski poper

Muhe in komarje odbija tudi vonj kajenskega popra. Preprost trik, da ga uporabite kot repelent je, da kajenski poper preprosto zmešate v vodo in mešanico prelijete v pršilko. Popršite na območjih, kjer se običajno zadržujejo muhe.

8. Vonj cimeta

Muhe boste odgnali tudi, če uporabite razpršilec zraka s cimetom. Ker lahko kupljeni osvežilci zraka prav tako vsebujejo nezaželene kemikalije, je najbolje, da na mesta, kjer se želite znebiti muh, preprosto potresete cimet v prahu. Lahko pa nekaj kapljic eteričnega olja premešate v vodo in z razpršilko poškropite po mestih, kjer se želite znebiti muh.

.

NAJNOVEJŠE