Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
ZgodbePred očetovskimi dolžnostmi se je skrival v kopalnici, ona pa mu je...

Pred očetovskimi dolžnostmi se je skrival v kopalnici, ona pa mu je …

MORDA VAS ZANIMA

Za novopečene starše je lahko privajanje na nove odgovornosti zelo naporno. Pogosto imajo s tem še posebej veliko težav očetje. To je na lastni koži občutila anonimna uporabnica spletnega foruma, ki je delila svojo zgodbo o tem, kako je »ukanila« svojega moža, ki je po rojstvu dvojčkov pred starševskimi dolžnostmi rad pobegnil v kopalnico – in tam ostajal precej dlje, kot  bi bilo to običajno, sklicujoč se na svoje domnevne zdravstvene težave. Preverite, kakšno strategijo je ubrala …

Dvojčka

Izgovarjal se je, da so kriva zdravila, nato pa so »stranski učinki« skoraj čudežno izginili

- Oglas -

Že en sam novorojenček je lahko precejšen zalogaj, še toliko zahtevnejša naloga pa je skrb za dvojčka. Situacija pa je bila za omenjeno žensko še posebej naporna, ker se je mož pogosto izognil svojim dolžnostim. Velikokrat je moral ravno takrat, ko je prišel čas za hranjenje dvojčkov, nujno v kopalnico, kamor je brez izjeme vzel tudi svoj telefon. V kopalnici je v povprečju ostajal po 25 minut, nemalokrat tudi precej dlje, pri tem pa se je skliceval na stranske učinke zdravil, ki jih je jemal, čeprav naj bi bila tovrstna reakcija po mnenju zdravnika zelo malo verjetna.

Njegova žena je postajala zaradi tega sčasoma vse bolj obupana. Sama namreč preprosto ni zmogla nahraniti obeh otrok istočasno. Tako je hitela, da bi čim prej nahranila prvega izmed dvojčkov, medtem pa je drugi neutolažljivo jokal. Z možem naj bi se poskušala večkrat pogovoriti glede njegovega obnašanja, vendar je naletela na gluha ušesa. Ko je imela vsega dovolj, pa se je odločila, da uvede novo pravilo. Vsakič, ko je mož v kopalnici več kot 10 minut, tako preprosto izklopi brezžično internetno povezavo. Odkar se je odločila za to spremembo, naj bi se moževe težave, zaradi katerih je moral tako dolgo ostajati v kopalnici, »čudežno razrešile«, saj ni niti enkrat samkrat ostal v kopalnici več kot 15 minut. Je pa postal po drugi strani precej bolj vidno nejevoljen. Ženska se je zato obrnila na uporabnike spletnega foruma, da bi jih povprašala, ali je njeno ravnanje upravičeno. Kot se to pogosto zgodi na internetu, so se seveda začela kresati mnenja …

Mož v kopalnici

Kar nekaj uporabnikov svetovalo, da bi bila precej boljša ideja zakonska terapija

Mnoge mame, ki so sodelovale v temi, so izrazile obžalovanje, da niso v času, ko so imele doma dojenčka, ubrale podobnega pristopa. Tudi kar nekaj očetov se je strinjalo, da je to, kar počne ženska, ki je objavila prvi prispevek, popolnoma upravičeno. Pojavili pa so se tudi kritiki, ki niso nujno nasprotovali temu, da bi moral tudi oče prevzeti svoj del dolžnosti pri skrbi za otroka, vendar pa se niso strinjali z načinom, ki ga je izbrala uporabnica. Menili so namreč, da takšen pristop bolj spominja na odnos med mamo in sinom kot med enakopravnima partnerjema.

Tako so jo nekateri svetovali, da bi bila morda bolj smiselna partnerska psihoterapija, saj bi bila lahko pomoč strokovnjaka koristna pri tem, da se lahko z možem iskreno pogovorita glede svojih občutkov, povezanih s spremembami v njunem domu. »Kaznovanje« naj bi bilo namreč zgolj navidezna rešitev, ki ne bo čudežno privedla do tega, da bo mož zares dojel, da je skrb za otroka tudi njegova odgovornost. To pa lahko seveda na dolgi rok vodi do velikih zamer in hude preobremenjenosti enega izmed partnerjev, v tem primeru žene.

- Oglas -

Preberite tudi: Mladi zdravnik šele ob usodni diagnozi spoznal, da denar ne more kupiti sreče

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×