0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPrebudite svojo kožo

Prebudite svojo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Niti predstavljati si ne moremo kakšno škodo lahko ob neustrezni zaščiti na naši koži pustita že sam veter in hladno vreme. V času poletja, ko temperature naraščajo pa je še toliko bolj škodljivo sončno sevanje, zaradi česar je potrebno naš največji organ – kožo, še posebej zaščititi. Poskrbite  za to, da bo v tem času koža pripravljena na visoke temperature in le-to ustrezno zaščitite z raznimi kozmetičnimi preparati.

- Oglas -

Nega kožeNič ni boljšega kot to, da vas zjutraj prebudi omamen vonj po kavi. Kar dajte posezite po njej, nekaj pa pustite še za vašo kožo! A ste vedeli, da  iz kavnih zrnc oziroma usedline izdelujejo piling za kožo, ki kožo omehča in koži povrne sijaj?  Tovrsten kozmetični “tretma” pa že od nekdaj uporabljajo in nudijo na Tajskem in Baliju, kjer bi lahko celo rekli, da kavni piling predstavlja uspešen začetek vsakega delovnega dne.

Spodnji recept je mešanica bogate in omamne kavne arome ter sladkega vonja mentola. Mentol namreč deluje kot aromaterapija in uspešno ter dokazano na organizem deluje kot nek energijski napoj. K omenjenima sestavinama primešajte še olivno olje in kocke sladkorja, zaradi česar bo vaša koža še bolj navlažena in mehka na otip.

Sestavine:

- Oglas -
  • ¼ skodelice olivnega olja
  • 1 čajna žlička vanilije
  • 1 skodelica surovega oziroma “kristaliziranega” sladkorja
  • 15 kapljic mentolovega olja (menta)
  • ½ skodelice  kavne usedline (nastale iz sveže kuhane kave)

Priprava

  1. Vse zgoraj naštete sestavine z vilico temeljito premešajte v srednje veliki posodi. Nato pripravljeni piling prestavite v kozarec s širšim ustnikom in vse skupaj shranite v hladen prostor. Piling lahko tako na hladnem pustite do 2 tedna, oziroma še dlje, v primeru, če ga hranite v hladilniku.
  2. Med tuširanjem piling nanesite na dlani in s krožnimi gibi razmažite po telesu od spodaj navzgor. Pri uporabi pilinga med tuširanjem je priporočljiva gumijasta podlaga. Zakaj? Zato, ker piling vsebuje olje in vam lahko hitro spodrsne. S pilingom še posebej poskrbite za predele z bolj trdo kožo – pete, gleženj, koleno in komolec.
  3. Po opravljenem pilingu, telo sperite z nežnim gelom za prhanje ali milom. Kožo osušite z mehko brisačo in jo obvezno navlažite z vlažilnim losijonom ali mlekom za telo.
.

NAJNOVEJŠE