To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Ekologija & okoljePravljica miru, kjer otroke šolajo doma in živijo v sožitju z naravo

Pravljica miru, kjer otroke šolajo doma in živijo v sožitju z naravo

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat smo obiskali kmetijo miru V pravljici, nedaleč stran od ljubljanskega mestnega vrveža. Na kmetiji miru, na hribu nad Škofljico, je sedemčlanska družina z mamo Iris in očetom Alešem Lavričem našla svojo pravljico, ki jo zdaj želi približati vsem nam in vliti upanje, da je mogoče živeti v skladu z naravo. Kmetija, kjer je doma sožitje med ljudmi, živalmi in rastlinami, je najbrž nekaj, kar bomo potrebovali v prihodnosti.

- Oglas -

Kmetija miru V pravljici je znana predvsem po tem, da živalim nudi zatočišče, v katerem so te svobodne in spoštovane. Ukvarjate pa se tudi s permakulturo. Življenje nasploh pri vas poteka v skladu z ritmi, ki jih narekujejo narava in živali, ljudje pa sobivate z njimi. Povejte še kaj več o kmetiji.

S kmetijo miru želimo nadgraditi različne že obstoječe oblike pomoči živalim in skrbi za naravo. Nismo zavetišče za živali ali azil, smo kmetija miru, kjer so živali svobodne in vse, ki so prišle do nas, so bile rešene oziroma tako ali drugače travmatizirane. Nekatere so bile fizično zanemarjene, zlorabljene, izgubljene ali pa so pri transportu padle iz prevoznega sredstva in so bile najdene ter pripeljane k nam. Tem živalim zdaj nudimo ljubeče okolje, v katerem so svobodne in spoštovane …

Kako pa sicer poteka dan (dogajanje) na vaši kmetiji?

Vstanemo zgodaj zjutraj, najprej pojemo zajtrk in se pripravimo na nov dan. Potem so takoj na vrsti živali in skrb zanje. Med šolskim letom morava z ženo še dodatno skrbeti za otroke, saj jih šolava na domu. Zjutraj začnemo štiriurni pouk. Otroci se sicer več ali manj sami učijo, midva jim pomagava, ko je to potrebno …

Celoten članek si preberite v novi številki revije Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×