Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljePravljica miru, kjer otroke šolajo doma in živijo v sožitju z naravo

Pravljica miru, kjer otroke šolajo doma in živijo v sožitju z naravo

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat smo obiskali kmetijo miru V pravljici, nedaleč stran od ljubljanskega mestnega vrveža. Na kmetiji miru, na hribu nad Škofljico, je sedemčlanska družina z mamo Iris in očetom Alešem Lavričem našla svojo pravljico, ki jo zdaj želi približati vsem nam in vliti upanje, da je mogoče živeti v skladu z naravo. Kmetija, kjer je doma sožitje med ljudmi, živalmi in rastlinami, je najbrž nekaj, kar bomo potrebovali v prihodnosti.

- Oglas -

Kmetija miru V pravljici je znana predvsem po tem, da živalim nudi zatočišče, v katerem so te svobodne in spoštovane. Ukvarjate pa se tudi s permakulturo. Življenje nasploh pri vas poteka v skladu z ritmi, ki jih narekujejo narava in živali, ljudje pa sobivate z njimi. Povejte še kaj več o kmetiji.

S kmetijo miru želimo nadgraditi različne že obstoječe oblike pomoči živalim in skrbi za naravo. Nismo zavetišče za živali ali azil, smo kmetija miru, kjer so živali svobodne in vse, ki so prišle do nas, so bile rešene oziroma tako ali drugače travmatizirane. Nekatere so bile fizično zanemarjene, zlorabljene, izgubljene ali pa so pri transportu padle iz prevoznega sredstva in so bile najdene ter pripeljane k nam. Tem živalim zdaj nudimo ljubeče okolje, v katerem so svobodne in spoštovane …

Kako pa sicer poteka dan (dogajanje) na vaši kmetiji?

Vstanemo zgodaj zjutraj, najprej pojemo zajtrk in se pripravimo na nov dan. Potem so takoj na vrsti živali in skrb zanje. Med šolskim letom morava z ženo še dodatno skrbeti za otroke, saj jih šolava na domu. Zjutraj začnemo štiriurni pouk. Otroci se sicer več ali manj sami učijo, midva jim pomagava, ko je to potrebno …

Celoten članek si preberite v novi številki revije Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×