Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaPosteljica – biološki odpadek ali podpora za mater in novorojenca?

Posteljica – biološki odpadek ali podpora za mater in novorojenca?

MORDA VAS ZANIMA

Naloga posteljice se običajno konča s porodom, vendar pa si v zadnjem času novopečene mamice po svetu pogosteje zaželijo, da bi jo odnesle domov.

- Oglas -

Alja Dimic, certificirana prehranska terapevtka, je ena izmed sicer še redkih porodnic v Sloveniji, ki se je odločila, da bo ob porodu shranila delček svoje posteljice, iz katerega so ji pripravili homeopatske granule. Homeopatski pripravki iz posteljice naj bi učinkovito pomirjali dojenčka in pomagali mamicam pri premagovanju težav po porodu. V znanstveni literaturi sicer trenutno še ni nobenih resnih dokazov o koristnosti uživanja lastne posteljice.

V Sloveniji porodnice posteljico teže dobijo, saj uredba o odpadkih določa, da gre za patološki odpadek, katerega uničenje se opravi s sežigom, pri čemer izročanje in posredovanje pomenita prekršek, za katerega je lahko pravni in odgovorni osebi naložena globa.

Več si preberite v tiskani izdaji revije Bodi eko, september 2017

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×