Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaPozitivne misli imajo velik vpliv tudi na vaše fizično zdravje!

Pozitivne misli imajo velik vpliv tudi na vaše fizično zdravje!

MORDA VAS ZANIMA

Načeloma vsi vemo, kaj je osnova našega fizičnega zdravja. Urejena prehrana, kvaliteten spanec in redna fizična aktivnost močno zmanjšujejo tveganje, da zbolite. Vendar pa se le redki zavedajo, da imajo lahko tudi pozitivne misli ogromen vpliv na telo oziroma fizično zdravje. Že dolgo je sicer znano, da so pozitivne misli zelo pomembne za naše psihično oziroma mentalno zdravje, medtem ko se je vpliv pozitivnih misli na telo v preteklosti večinoma odpravljal z besedami, da gre za »newagevsko« pogruntavščino.

- Oglas -

Vendar pa trditve o vplivu pozitivnih misli na fizično zdravje v zadnjem času potrjuje tudi vse več kliničnih študij. Pozitivne misli naj bi vplivale predvsem na hipotalamus, nadledvično žlezo in hipofizo. Ko se torej naslednjič znajdete v težki situaciji, pomislite na vse pozitivne učinke na vaše zdravje, ki jih imajo lahko prav pozitivne misli!

Daljša življenjska doba

Številne študije potrjujejo hipotezo, da ljudje, ki so bolj optimistični, v povprečju živijo dlje od tistih, ki so nagnjeni k negativnim mislim. Pesimizem vas lahko torej poleg drugih težav, ki vam jih nakoplje, prikrajša tudi za kar nekaj let življenja.

Močnejši imunski sistem

Pozitivne misli lahko prispevajo tudi h krepitvi imunskega sistema, kot razkrivajo izsledki študij, ki so jo izvedli na eni izmed univerz v Združenih državah Amerike. Ko ljudje razmišljajo pozitivno oziroma ko so optimistični, so njihove imunske celice precej številčnejše in močnejše od tujkov, ki se pojavijo v telesu.

Uravnavanje holesterola

- Oglas -

Najpomembnejša stvar, ki jo morate storiti, da obvladate svoj holesterol, je zagotovo to, da uredite prehrano. Vendar pa vam lahko pri nadzoru nad holesterolom v določeni meri pomagajo tudi pozitivne misli, kar je dokazano tudi z znanstvenimi študijami.

Manjše tveganje za srčne bolezni

Eno največjih zdravstvenih tveganj, ki se mu izpostavljate, če ste zelo črnogledi, je srčni napad. Negativno nastrojeni ljudje naj bi imeli po nekaterih raziskavah kar 75 odstotkov več možnosti zanj kot ljudje, za katere so značilne bolj pozitivne misli. Študija, ki so jo izvedli na Danskem, pa je razkrila, da obstaja pomembna razlika tudi pri ljudeh, ki že imajo eno izmed srčnih bolezni. Bolniki s srčnimi obolenji, ki razmišljajo zelo negativno, naj bi imeli tako v povprečju precej slabšo prognozo.

Lažje obvladovanje stresa

Optimisti so precej uspešnejši pri obvladovanju stresa, zato se v manj ugodnih okoliščinah njihovo telo ne odzove panično. Pogosto si pri spopadanju s stresnimi dejavniki pomagajo prav s pozitivnimi mislimi. Poleg manj intenzivnih fizičnih simptomov obstaja pri ljudeh, ki se v kriznih trenutkih bodrijo s pozitivnimi mislimi, tudi manjša verjetnost, da se soočijo z dolgotrajnejšo anksioznostjo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×