Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Dom & energijaPovečano povpraševanje po LED žarnicah

Povečano povpraševanje po LED žarnicah

MORDA VAS ZANIMA

Izsledki tehnološke raziskave, ki jo je opravila korporacija iSuppli je pokazala, da bi lahko že čez nekaj mesecev zmanjkalo zalog LED žarnic.

- Oglas -

Vendar pa je to odlična novica, saj to pomeni, da se je povpraševanje po bolj varčnih žarnicah tako dvignilo, da proizvodnja temu ni kos. Več varčnih žarnic na gospodinjstvo seveda pomeni manj porabljene energije in manj nepotrebnih izpustov v ozračje.


Raziskava je tako pokazala, da bo povpraševanje po LED žarnicah znatno povečalo v naslednih treh letih. Statistični podatki za leto 2009 so pokazali, da je bilo v tem letu pokupljenih kar 63 milijard LED žarnic, na razpolago pa jih je bilo v tem letu 73 milijard. To pa seveda pomeni, da se bo v letu 2010 povpraševanje še povečalo. Slaba stran tega pa je lahko drastično povišanje cen srednje in višje cenovnih računalnikov ter HD televizorjev zaradi vse večjih zaslonov.

Rešitev za to je seveda preprosta; povečanje proizvodnje. In ravno tega sta se dve večji podjetji že lotili (Aixtron ter Veeco Instruments), saj nameravata podvojiti proizvodnjo LED žarnic.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×