Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Dom & energijaPovečano povpraševanje po LED žarnicah

Povečano povpraševanje po LED žarnicah

MORDA VAS ZANIMA

Izsledki tehnološke raziskave, ki jo je opravila korporacija iSuppli je pokazala, da bi lahko že čez nekaj mesecev zmanjkalo zalog LED žarnic.

- Oglas -

Vendar pa je to odlična novica, saj to pomeni, da se je povpraševanje po bolj varčnih žarnicah tako dvignilo, da proizvodnja temu ni kos. Več varčnih žarnic na gospodinjstvo seveda pomeni manj porabljene energije in manj nepotrebnih izpustov v ozračje.


Raziskava je tako pokazala, da bo povpraševanje po LED žarnicah znatno povečalo v naslednih treh letih. Statistični podatki za leto 2009 so pokazali, da je bilo v tem letu pokupljenih kar 63 milijard LED žarnic, na razpolago pa jih je bilo v tem letu 73 milijard. To pa seveda pomeni, da se bo v letu 2010 povpraševanje še povečalo. Slaba stran tega pa je lahko drastično povišanje cen srednje in višje cenovnih računalnikov ter HD televizorjev zaradi vse večjih zaslonov.

Rešitev za to je seveda preprosta; povečanje proizvodnje. In ravno tega sta se dve večji podjetji že lotili (Aixtron ter Veeco Instruments), saj nameravata podvojiti proizvodnjo LED žarnic.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×