Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaZmanjšajte možnost bolečin v hrbtnem predelu

Zmanjšajte možnost bolečin v hrbtnem predelu

MORDA VAS ZANIMA

Bolečine v križu doživi skoraj vsak človek, saj je to eden izmed najbol ranljivih delov naše anatomije. V tem delu se namreč nahaj veliko manjših kosti, mišic, vezi in kit, ki se lahko poškodujejo že z najmanjšim napačnim gibom. Zato je potrebno ta del dobro pretegniti in utrditi, da do takšnih poškodb ne bi prišlo.

- Oglas -

Bolečine v križu - prva pomoč

Preizkusite nekaj trikov, ki vam lahko pomagajo ob bolečinah v križu

Pretegnite noge. Če dalj časa sedite, lahko vaša stegna otrdijo. To pa povzroči bolečine v križu in jih počasi stopnjuje. Da bi pretegnili mišice na stegnih, se ulezite tako, da iztegnete noge pred sabo. Nato dvignite desno nogo in potegnite stegno k prsim, ter zadržite za 20 do 30 sekund. Postopek ponovite še na levi nogi

Dvigite medenico. Zopet se ulezite na tla in pokrčite kolena. Vaše trebušne mišice stisnite in ob enem potisnite ledveni predel k tlom. Pozo zadržite za 5 do 10 sekund. Nato se sprostite in vajo ponovite 8 do 10-krat.

bolečine, hrbtenica

- Oglas -

Naslonite se s hrbtom ob zid in pokrčite kolena pod kotom 45stopinj. Nato pa poskusite v tej pozi narediti par korakov, brez da bi premaknili hrbet od zidu. V tej pozi ostanite 5 do 10 sekund.

Rašitrite boke, saj boste tako napeli oslabljene mišice. Da bi ta vajo lahko naredili, se ulezite na tla. Nato dvignite eno nogo za 10 do 20 cm in zadržite gib za 5 do 10 sekund. Nato nogo počasi spustite in ponovite vajo na drugi nogi. Ob enem pa bodite pozorni, da imate podplate ves čas stegnjene.

Dvignite noge. Zopet se ulezite na hrbet in pokrčite kolena, ter dvignite desno nogo čim bolj navpično. Ob enem pa dvignite levo za 25 do 30 cm in zadržite pozo za 5 do 10 sekund. Vajo ponovite desetkrat, nato nogi zamenjajte.

Več o rešitvah za bolečine v križu si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×