Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaPot nazaj je težka

Pot nazaj je težka

MORDA VAS ZANIMA

Ljudje s prekomerno telesno težo se težko vrnejo na svojo normalno težo. Znanstveniki so potrdili, da se bo večina ljudi, ki poskušajo shujšati z zmanjševanjem kalorij ali telesno aktivnostjo, težko vrnila na svoj izhodiščni položaj. Navajajo podatek, da manj kot 10 % od 12 milijonov Britancev vsako leto izberejo kakšno dieto in uspejo izgubiti kar veliko število kilogramov, vendar jih velika večina pridobi enako število kilogramov lepo nazaj v roku enega leta.
DietaZnanstveniki so v svoji raziskavi proučevali 25.000 ljudi, in sicer 5.362 moških in žensk, ki so se rodili leta 1946, in 20.000 ljudi, ki so bili rojeni po letu 1958. Pri tem so merili njihovo težo, krvni pritisk in ocenjevali njihov način življenja. Ugotovili so, da so ljudje iz obeh skupin začeli pridobivati odvečne kilograme po letu 1980 in da ta trend zviševanja še kar traja. Strokovnjaki pravijo, da ko ljudje postanejo predebeli, gre ta trend samo še navzgor in se le redki vračajo na svojo prvotno težo. Moški postopno pridobivajo svojo težo, medtem ko se ženskam začne odvečna teža pospešeno nabirati po 30. letu.

- Oglas -

Strokovnjaki pa poudarjajo, da dobljeni rezultati ne pomenijo, da so diete nekoristne, prav tako ni nesmiselno telovaditi in zmanjševati krvni pritisk ter pridobivati vitko linijo. Njihova trditev je, da ljudje v evolucijskem procesu z leti le pridobivajo kilograme. Diete lahko ta razvoj samo poslabšajo, saj pripeljejo telo v stanje slabega prehranjevanja in manjše porabe energije, kar pomeni, da je v takšnem stanju težko izgubljati kilograme.

Preberite si tudi, kako lahko hujšamo brez diete.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×