0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPorcije hrane nekoč in danes

Porcije hrane nekoč in danes

MORDA VAS ZANIMA

V zadnjih nekaj letih so se porcije hrane opazno spremenile. Pa naj gre za navaden sendvič, kolaček ali pokovko …

- Oglas -

hamburgerVečina hrane, ki jo zaužijemo danes je skoraj dvakrat večja, kot je bila nekoč. Posledica temu pa je seveda tudi večji obseg pasu svetovne populacije.

Po nekaterih raziskavah je bilo leta 1970 predebelih 47% Američanov, danes pa jih je že kar 66%. Število bolezensko debelih pa se je v teh letih kar podvojilo – iz 15% na 30%.

Seveda prevelike porcije niso edini dejavnik debelosti. Hitra hrana se je v teh letih očitno pocenila, poleg tega pa je postala tudi širše dostopna, ob enem pa nam  podzavestno daje sliko, kaj bi naj normalen obrok bil.

- Oglas -

Torej, kaj je danes sploh normalno? Povečane porcije nas dnevno polnijo s preveč kalorijami, nas silijo, da pojemo več, kot je normalno in nam dajejo lažno podbo, kaj je zdrav obrok. Zato vam naj ne bo nerodno, ko greste v gostilno pustiti na krožniku hrano.

Navsezadnje je bolje gledati na zdravje, kot pa na to, da mečete stran denar, če ne pojeste vsega. Prav tako pa bodite prepričani, da lahko normalno preživite z normalnim menijem in ne ti. super menijem v restavracijah s hitro prehrano, čeprav so ti meniji dražji le nekaj centov.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE