Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaPorcije hrane nekoč in danes

Porcije hrane nekoč in danes

MORDA VAS ZANIMA

V zadnjih nekaj letih so se porcije hrane opazno spremenile. Pa naj gre za navaden sendvič, kolaček ali pokovko …

- Oglas -

Večina hrane, ki jo zaužijemo danes je skoraj dvakrat večja, kot je bila nekoč. Posledica temu pa je seveda tudi večji obseg pasu svetovne populacije.

Po nekaterih raziskavah je bilo leta 1970 predebelih 47% Američanov, danes pa jih je že kar 66%. Število bolezensko debelih pa se je v teh letih kar podvojilo – iz 15% na 30%.

Seveda prevelike porcije niso edini dejavnik debelosti. Hitra hrana se je v teh letih očitno pocenila, poleg tega pa je postala tudi širše dostopna, ob enem pa nam  podzavestno daje sliko, kaj bi naj normalen obrok bil.

Torej, kaj je danes sploh normalno? Povečane porcije nas dnevno polnijo s preveč kalorijami, nas silijo, da pojemo več, kot je normalno in nam dajejo lažno podbo, kaj je zdrav obrok. Zato vam naj ne bo nerodno, ko greste v gostilno pustiti na krožniku hrano.

- Oglas -

Navsezadnje je bolje gledati na zdravje, kot pa na to, da mečete stran denar, če ne pojeste vsega. Prav tako pa bodite prepričani, da lahko normalno preživite z normalnim menijem in ne ti. super menijem v restavracijah s hitro prehrano, čeprav so ti meniji dražji le nekaj centov.

Prejšnji članekZakaj čebele izumirajo?
Naslednji članekOznake na embalažah

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×