Popolna zaščita celic

  Pomembno je, da preventivno poskrbimo za svoje zdravje, da ohranjamo dobro kondicijo in zmogljivost telesa ter dolgoročno poskrbimo za funkcionalnost in zdravje celic. Pri zaščiti celic so ključnega pomena naravni antioksidanti.

  antioksidanti

  Antioksidanti so snovi, ki ščitijo telo pred negativnimi učinki delovanja prostih radikalov. Gre za vitamine in flavonoide, ki varujejo celice pred prostimi radikali in delovanje le-teh preprečijo ali upočasnijo. Prosti radikali pospešujejo propadanje celic in pospešujejo staranje ter starostne bolezni in težave. V lažjih oblikah lahko pospešujejo staranje kože, povzročijo upad elastičnosti, propad strukture kože, slabijo imunski sistem ali zmanjšujejo telesno sposobnost. V hujših oblikah pa lahko celo povečajo tveganje rakastih obolenj. Antioksidanti delujejo tako, da se hitro vežejo na proste radikale in tako preprečijo, da bi se nanje vezali kisik ali druge škodljive snovi. Največ antioksidantov lahko telesu ponudite z zdravo in uravnoteženo prehrano, koristno pa je, da jih vsebujejo tudi kozmetični preparati.

  Antioksidanti za mladost in zdravje

  Zdrava prehrana je tista, ki je bogata z antioksidanti, saj ti preprečujejo škodljivo delovanje prostih radikalov, ki smo jim podvrženi vsak dan. Antioksidanti v korenju, papriki, pekočih feferonih, čiliju, paradižnikih, lubenici, špinači, blitvi, kolerabi, melonah, bučkah, jajčevcih, rdeči čebuli,  …

  Več si preberite v tiskani reviji Bodi eko (junij 2013) >>

  Povejte svoje mnenje - kometirajte