Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaPopolna zaščita celic

Popolna zaščita celic

MORDA VAS ZANIMA

Pomembno je, da preventivno poskrbimo za svoje zdravje, da ohranjamo dobro kondicijo in zmogljivost telesa ter dolgoročno poskrbimo za funkcionalnost in zdravje celic. Pri zaščiti celic so ključnega pomena naravni antioksidanti.

- Oglas -

antioksidanti

Antioksidanti so snovi, ki ščitijo telo pred negativnimi učinki delovanja prostih radikalov. Gre za vitamine in flavonoide, ki varujejo celice pred prostimi radikali in delovanje le-teh preprečijo ali upočasnijo. Prosti radikali pospešujejo propadanje celic in pospešujejo staranje ter starostne bolezni in težave. V lažjih oblikah lahko pospešujejo staranje kože, povzročijo upad elastičnosti, propad strukture kože, slabijo imunski sistem ali zmanjšujejo telesno sposobnost. V hujših oblikah pa lahko celo povečajo tveganje rakastih obolenj. Antioksidanti delujejo tako, da se hitro vežejo na proste radikale in tako preprečijo, da bi se nanje vezali kisik ali druge škodljive snovi. Največ antioksidantov lahko telesu ponudite z zdravo in uravnoteženo prehrano, koristno pa je, da jih vsebujejo tudi kozmetični preparati.

Antioksidanti za mladost in zdravje

Zdrava prehrana je tista, ki je bogata z antioksidanti, saj ti preprečujejo škodljivo delovanje prostih radikalov, ki smo jim podvrženi vsak dan. Antioksidanti v korenju, papriki, pekočih feferonih, čiliju, paradižnikih, lubenici, špinači, blitvi, kolerabi, melonah, bučkah, jajčevcih, rdeči čebuli,  …

Več si preberite v tiskani reviji Bodi eko (junij 2013) >>

Prejšnji članekGurmanska bučna juha
Naslednji članekKopel z ovsenimi kosmiči

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×