Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaPopolna zaščita celic

Popolna zaščita celic

MORDA VAS ZANIMA

Pomembno je, da preventivno poskrbimo za svoje zdravje, da ohranjamo dobro kondicijo in zmogljivost telesa ter dolgoročno poskrbimo za funkcionalnost in zdravje celic. Pri zaščiti celic so ključnega pomena naravni antioksidanti.

- Oglas -

antioksidanti

Antioksidanti so snovi, ki ščitijo telo pred negativnimi učinki delovanja prostih radikalov. Gre za vitamine in flavonoide, ki varujejo celice pred prostimi radikali in delovanje le-teh preprečijo ali upočasnijo. Prosti radikali pospešujejo propadanje celic in pospešujejo staranje ter starostne bolezni in težave. V lažjih oblikah lahko pospešujejo staranje kože, povzročijo upad elastičnosti, propad strukture kože, slabijo imunski sistem ali zmanjšujejo telesno sposobnost. V hujših oblikah pa lahko celo povečajo tveganje rakastih obolenj. Antioksidanti delujejo tako, da se hitro vežejo na proste radikale in tako preprečijo, da bi se nanje vezali kisik ali druge škodljive snovi. Največ antioksidantov lahko telesu ponudite z zdravo in uravnoteženo prehrano, koristno pa je, da jih vsebujejo tudi kozmetični preparati.

Antioksidanti za mladost in zdravje

Zdrava prehrana je tista, ki je bogata z antioksidanti, saj ti preprečujejo škodljivo delovanje prostih radikalov, ki smo jim podvrženi vsak dan. Antioksidanti v korenju, papriki, pekočih feferonih, čiliju, paradižnikih, lubenici, špinači, blitvi, kolerabi, melonah, bučkah, jajčevcih, rdeči čebuli,  …

Več si preberite v tiskani reviji Bodi eko (junij 2013) >>

Prejšnji članekGurmanska bučna juha
Naslednji članekKopel z ovsenimi kosmiči

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×