Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaGurmanska bučna juha

Gurmanska bučna juha

MORDA VAS ZANIMA

Buča je sladkastega okusa, zato potrebuje dodatek grenkega in kislega, da bi do izraza prišla vsa njena odličnost. Je prava zakladnica vitaminov in zato živilo, ki sodi na naše zimske jedilnike.

- Oglas -

Bučna juha

Čas priprave: 30 min

Posebni pripomočki

  • palični ali stoječi kuhinjski mešalnik

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 velika čebula
  • približno 800–1000 g buče
  • 1 jušna žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna, drobno nasekljan
  • vroča zelenjavna jušna osnova ali voda
  • nekaj vejic timijana
  • sol
  • kajenski poper
- Oglas -

Za dekoracijo:

  • 1 bučka
  • 1 mala pest rukole
  • 1 čajna žlička oljčnega olja
  • sol in sveže mleti poper
  • balzamični kis

Priprava:

  1. Olupljeno čebulo drobno narežemo.
  2. Bučo olupimo, ji odstranimo semena in nitke, na katerih so pritrjena semena, jo dobro operemo in narežemo na kocke.
  3. V globoki posodi segrejemo olje, na njem na hitro prepražimo čebulo in nato še bučo.
  4. Začinimo s česnom in mešamo, da česen nežno zadiši.
  5. Zalijemo z vročo tekočino tako, da prekrijemo kose buče. S tekočino ne pretiravamo, da bo juha lepo gosta.
  6. Dodamo timijan in kuhamo na zmernem ognju 15 minut oziroma toliko, da se buča zmehča.
  7. Posolimo, dodamo kajenski poper, premešamo in odstavimo z ognja. Iz juhe odstranimo timijanove vejice.
  8. Za dekoracijo bučko razrežemo na male kockice, rukolo pa drobno nasekljamo.
  9. V ponvi segrejemo oljčno olje, na njem na hitro opražimo bučkine kockice. Posolimo, popopramo in dodamo rukolo.
  10. Juho gladko zmeljemo s paličnim ali drugim mešalnikom jo nadevamo na krožnike in na sredino vsakega krožnika stresemo žlico bučk z rukolo. Dodamo še kapljico balzamičnega kisa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×