Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaPomagajte telesu, da se razstrupi

Pomagajte telesu, da se razstrupi

MORDA VAS ZANIMA

Po praznikih je telo običajno bolj polno strupov, te pa morate čimprej odplakniti s telesa, saj bo organizem tako lažje in bolj učinkovito absorbiral vitamine in minerale ter ostala hranila, ki jih potrebuje za normalno delovanje in obnovo. Ne potrebujete drastičnih načinov čiščenja, ki bi oslabili vaše počutje, v jedilnik lahko preprosto vključite nekaj živil, ki vam bodo pomagala na novo vzpostaviti ravnovesje.

- Oglas -

Razstrupljanje

Strupi so vsepovsod

Strupi v telo vstopijo z zrakom, ki ga dihamo, ter s hrano in zdravili, ki jih zaužijemo. So vsepovsod okoli nas, povzročajo razdraženost kože in lahko poškodujejo organizem. Telo samo odstranjuje strupe, a včasih pri tem potrebuje našo pomoč. Bolj kot smo toksični, več napora mora telo vložiti v razstrupljanje. Pred vsemi strupi se nikakor ne moremo zaščititi, zato je priporočljivo, da telo spodbudimo, da bo bolj učinkovito odvajalo strupe.

Kako poteka proces razstrupljanja?

Jetra so glavna pri odstranjevanju strupov in ostalih nepotrebnih snovi iz telesa. Takšne snovi pretvorijo v spojine, ki so topne v vodi, telo pa jih nato izloči z urinom. Nekatere snovi pa niso topne v vodi, zato z žolčem potujejo do črevesja in se izločijo z blatom. Strupi, ki se še vedno ne izločijo, lahko telo zapustijo tudi s potenjem skozi kožo.

Pomagajte si z napitki

Velikokrat za razstrupljanje ne potrebujete drastičnih postopkov, ki lahko celo škodujejo vašemu telesu. Najenostavnejši način za stimulacijo naravnega sistema razstrupljanja so različni napitki, ki vsebujejo sestavine, ki imajo poleg tega, da bodo telo razstrupili, tudi druge zdravilne in blagodejne učinke. Lahko poskusite z napitkom iz limone, pomaranče in ingverja, s katerim boste strupe dobesedno odplavili.

- Oglas -

Sestavine:

  • pol litra vode
  • sok sveže stisnjene limone
  • sok sveže stisnjene pomaranče
  • 3-5 centimetrski koren ingverja

Postopek:
Na drobno naribajte ingver. Količina je odvisna od tega, koliko ste na okus ingverja navajeni, saj je lahko ta zelo močan in pekoč. Če ingverja še niste uporabljali, začnite z manjšo količino, da se boste privadili na okus. Dodajte vodo, sok pomaranče in limone, premešajte in pustite stati nekaj časa, da bo ingver spustil zdravilne snovi. Ingver bo pospešil metabolizem in pomagal pri kurjenju maščob v telesu, limone pa bodo zaradi diuretičnega učinka pripomogle, da se bodo strupi lažje odplaknili.

Nad strupe s hrano

Rdeča pesa, ki jo običajno uživamo v solatah, je izjemno učinkovita pri razstrupljanju telesa in ima še številne druge pozitivne učinke na naš organizem. Izboljša prebavo, s tem pa pomaga pri izločanju strupov. V jedilnik lahko vključite ingver, ki bo poskrbel za pospešitev prebave. Lahko jeste kar surovega, ga hrani dodate kot začimbo ali pa si iz njega pripravite čaj.

Limone in kajenski poper

Limona s toplo vodo in ščepec kajenskega popra je priljubljen recept, ki odplakne toksine iz vašega telesa.

Grenivka

Grenivka spodbudi jetra, da pričnejo odstranjevati strupe iz telesa, hkrati pa pospešuje topljenje maščob.

Kreša

Kreša vsebuje veliko vode in skoraj nič kalorij, zato je odlična za odplakovanje strupov iz telesa. Pomaga tudi pri lovljenju prostih radikalov in v jetrih stimulira encime, ki imajo pomembno vlogo pri čiščenju.

Zelje

Zelje pomaga pri odstranjevanju kancerogenih strupov iz telesa, prav tako pa ima zelo malo kalorij in je odlično, če želite izgubiti kakšen kilogram. Če se le da, uživajte surovega, na primer v solatah, saj toplotna obdelava uniči veliko koristnih snovi v njem.

Privoščite si obisk savne

- Advertisement -

Ker se strupi izločajo tudi skozi kožo, si privoščite obisk savne ali srednje intenzivno vadbo, pri kateri se boste spotili in tako dodatno poskrbeli za razstrupljanje telesa.

Popolni vodič po razstrupljanju pa boste našli tudi v novi številki revije Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×