Poletna zelenjavna ponev

    Zelenjavna ponev

    Sestavine za 4 osebe:

    • 2 jajčevca
    • 5 stebel stebelne zelene
    • 2 mladi čebuli, 2 do 3 stroki mladega česna
    • 3 do 4 žlice zelenih oliv
    • 800 g olupljenih paradižnikov
    • 8 do 10 žlic oljčnega olja
    • 80 g mandljev
    • žlica kaper, sol, poper
    • žlička sladkorja
    • 3 žlice vinskega kisa
    • pol šopka bazilike

    Priprava: jajčevce narežemo na kocke, stebelno zeleno na ploščice, čebulo na polovične obročke, česen stremo, olive narežemo na majhne koščke in paradižnike zmečkamo. Na segretem olju prepražimo čebulo, dodamo jajčevce in zeleno ter med mešanjem zlato opražimo. Nato dodamo ostale sestavine, začinimo s soljo, poprom, kisom in sladkorjem. Pokrito kuhamo10 do 12 minut. Kuhani zelenjavi dodamo sesekljano baziliko. Pripravljeno jed lahko ponudimo toplo ali hladno.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte