DomovZdravje & prehranaPoletna zelenjavna ponev

Poletna zelenjavna ponev

Zelenjavna ponev

- Oglas -

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 jajčevca
  • 5 stebel stebelne zelene
  • 2 mladi čebuli, 2 do 3 stroki mladega česna
  • 3 do 4 žlice zelenih oliv
  • 800 g olupljenih paradižnikov
  • 8 do 10 žlic oljčnega olja
  • 80 g mandljev
  • žlica kaper, sol, poper
  • žlička sladkorja
  • 3 žlice vinskega kisa
  • pol šopka bazilike

Priprava: jajčevce narežemo na kocke, stebelno zeleno na ploščice, čebulo na polovične obročke, česen stremo, olive narežemo na majhne koščke in paradižnike zmečkamo. Na segretem olju prepražimo čebulo, dodamo jajčevce in zeleno ter med mešanjem zlato opražimo. Nato dodamo ostale sestavine, začinimo s soljo, poprom, kisom in sladkorjem. Pokrito kuhamo10 do 12 minut. Kuhani zelenjavi dodamo sesekljano baziliko. Pripravljeno jed lahko ponudimo toplo ali hladno.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×