- Oglas -
Pirini ravioli s špinačo za okusno kosilo ali večerjo. Preizkusite jih.
SESTAVINE (4 porcije):
- 500 g navadne pirine moke
- 5 jajc
- 500 g špinače
- 500 g rikote
- 30 g parmezana
- sol po okusu
- mleti poper po okusu
- ščepec muškatnega oreščka
- 50 g masla
- 3 stroki česna
- 2 peščici mlade špinače
- parmezan za posipanje
PRIPRAVA:
- Na gladko površino vsujte moko, v njej naredite jamico, vanjo razbijte jajca in zgnetite gladko testo. Zavijte ga v folijo za živila in pustite počivati na hladnem in suhem mestu. Nato testo razvaljajte v tanek list in ga razrežite na kvadrate, velike približno 8 x 8 cm.
- Iz špinače iztisnite odvečno vodo, nato jo zmešajte z rikoto, naribanim parmezanom, soljo, poprom in ščepcem muškatnega oreščka. Prenesite v mešalnik in zmešajte do gladkega.
- Na vsak kvadratek položite žlico nadeva in testo prepognite, da nastane trikotnik. Z vilicami stisnite robove skupaj. Testenine kuhajte v vreli osoljeni vodi z malo olivnega olja, dokler se ne zmehčajo.
Na stopljenem maslu prepražite zdrobljene stroke česna, nato dodajte kuhane testenine z malo vode, v kateri so se kuhale, vmešajte mlado špinačo, posolite in popoprajte ter pustite, da se nekaj časa dušijo. Pred serviranjem posujte z naribanim parmezanom.
- oglas -