0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiKosiloPirini ravioli s špinačo

Pirini ravioli s špinačo

MORDA VAS ZANIMA

Pirini ravioli s špinačo za okusno kosilo ali večerjo. Preizkusite jih.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije):

  • 500 g navadne pirine moke
  • 5 jajc
  • 500 g špinače
  • 500 g rikote
  • 30 g parmezana
  • sol po okusu
  • mleti poper po okusu
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 50 g masla
  • 3 stroki česna
  • 2 peščici mlade špinače
  • parmezan za posipanje

PRIPRAVA:

  1. Na gladko površino vsujte moko, v njej naredite jamico, vanjo razbijte jajca in zgnetite gladko testo. Zavijte ga v folijo za živila in pustite počivati na hladnem in suhem mestu. Nato testo razvaljajte v tanek list in ga razrežite na kvadrate, velike približno 8 x 8 cm.
  2. Iz špinače iztisnite odvečno vodo, nato jo zmešajte z rikoto, naribanim parmezanom, soljo, poprom in ščepcem muškatnega oreščka. Prenesite v mešalnik in zmešajte do gladkega.
  3. Na vsak kvadratek položite žlico nadeva in testo prepognite, da nastane trikotnik. Z vilicami stisnite robove skupaj. Testenine kuhajte v vreli osoljeni vodi z malo olivnega olja, dokler se ne zmehčajo.

Na stopljenem maslu prepražite zdrobljene stroke česna, nato dodajte kuhane testenine z malo vode, v kateri so se kuhale, vmešajte mlado špinačo, posolite in popoprajte ter pustite, da se nekaj časa dušijo. Pred serviranjem posujte z naribanim parmezanom.

- oglas -
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠI RECEPTI