Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
ŽivaliKakršen pes, tak gospodar

Kakršen pes, tak gospodar

MORDA VAS ZANIMA

Ameriški veterinarji pripravljajo nacionalni program nadzora hišnih ljubljencev, ki naj bi pomagal prepoznati nevarnost širitve bolezni iz živali na človeka, in pravočasno ukrepati. Univerza Purdue je v sodelovanju z mrežo državnih bolnišnic za živali Banfield že izdelala bazo podatkov, v katerih je 10 milijonov kartotek hišnih ljubljenčkov.

- Oglas -

Gospodar in pes

Pregled podatkov kartotek živali, ki so se zdravile v 500 živalskih bolnišnicah v 44 zveznih državah, je pokazal:

  • jasno povezavo med okužbo hišnih ljubljenčkov s klopi in bolhami ter pogostnostjo lymske borelioze pri njihovih lastnikih
  • 3,3-odstotni porast bakterijske pasje bolezni leptospiroze, ki prizadene jetra in ledvice, in se s psa lahko prenese na človeka
  • povezavo med številom gripi podobnih obolenj pri mačkah in podobnimi simptomi pri človeku.

Veterinarji so prepričani, da lahko domače živali uporabimo za napovedovanje pojava bolezni pri človeku. Pri tem imajo v mislih predvsem ‘črno kugo’ sodobne veterinarske medicine – ptičjo gripo.

Prejšnji članekSkrivnost uspeha virusa HIV
Naslednji članekOrehova potica z makom

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×