To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaSkrivnost uspeha virusa HIV

Skrivnost uspeha virusa HIV

MORDA VAS ZANIMA

Človeški virus imunske pomanjkljivosti (HIV) se razmnožuje v celicah, ki imajo prave receptorje za beljakovine iz virusne ovojnice. Ob tem pride do nastanka male virusne beljakovine, imenovane Nef, ki nadzoruje razmnoževanje virusa.
Aids, virus HIVDo sedaj je veljalo prepričanje, da se Nef nikoli ne pojavi v zdravih imunskih celicah. Raziskovalci pa so v laboratorijskih in-vivo preiskavah bezgavk okuženih bolnikov dokazali visoke koncentracije Nef v B-celicah v središču bezgavk, kjer nastajajo protitelesa, bistvena za delovanje človeškega imunskega sistema. To novo odkritje bi lahko spremenilo pogled na HIV in pomagalo razložiti, kako se virus izmuzne telesni obrambi v prvih dneh oziroma tednih okužbe. Morda bo razložilo tudi paradoks, da ima bolnik še vedno lahko veliko število T-imunskih celic, a je kljub temu dovzeten za virus. Po mnenju raziskovalcev Nef po vdoru v B-celico onemogoči nastajanje protiteles IgA in IgG, dveh najmočnejših protivirusnih orožij, procesi nastajanja nespecifičnih protiteles pa ostajajo nemoteni. Naslednji korak znanstvenih raziskav je ugotoviti, kako pride virusna beljakovina v B-celice in kako bi to lahko preprečili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×