Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravilne rastlineNabirajmo penuše

Nabirajmo penuše

MORDA VAS ZANIMA

Spomladi bodo ponekod travnike prekrile dlakave penuše, drobne rastline močnega okusa in mnogoterih zdravilnih učinkov.

- Oglas -

Travniška penušaPenuše nabiramo na vlažnih travnikih, v bližin rek in potokov. Prepoznamo jih po značilnih drobnih listih, nekoliko podobnih vodni kreši, ki je sorodnica penuš. V kuhinji je uporaben ves nadzemni del rastline. Liste ali stebla (spomladi pa tudi cvetove) jedem dodajamo v surovi obliki. Odlične so kot sestavina zeliščnega masla ali zamešane v skuto. Prehranjevanje s penušami je izjemno zdravo, saj rastlina vsebuje lepo paleto zdravilnih snovi, med katerimi so tudi glukozinolati, ki so močni antioksidanti. Poleg tega je rastlina bogata še z vitaminom C in betakarotenom, vsebuje pa še druge vitamine in rudnine. Penuše pospešujejo prebavo in čistijo telo, zato so koristen del zelenjavno-sadnih postov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×