Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravilne rastlineNabirajmo penuše

Nabirajmo penuše

MORDA VAS ZANIMA

Spomladi bodo ponekod travnike prekrile dlakave penuše, drobne rastline močnega okusa in mnogoterih zdravilnih učinkov.

- Oglas -

Travniška penušaPenuše nabiramo na vlažnih travnikih, v bližin rek in potokov. Prepoznamo jih po značilnih drobnih listih, nekoliko podobnih vodni kreši, ki je sorodnica penuš. V kuhinji je uporaben ves nadzemni del rastline. Liste ali stebla (spomladi pa tudi cvetove) jedem dodajamo v surovi obliki. Odlične so kot sestavina zeliščnega masla ali zamešane v skuto. Prehranjevanje s penušami je izjemno zdravo, saj rastlina vsebuje lepo paleto zdravilnih snovi, med katerimi so tudi glukozinolati, ki so močni antioksidanti. Poleg tega je rastlina bogata še z vitaminom C in betakarotenom, vsebuje pa še druge vitamine in rudnine. Penuše pospešujejo prebavo in čistijo telo, zato so koristen del zelenjavno-sadnih postov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×