0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaAvtomotoParkirišča polna izpraznjenih, zapuščenih Tesel zaradi mraza

Parkirišča polna izpraznjenih, zapuščenih Tesel zaradi mraza

MORDA VAS ZANIMA

Parkirišča po Združenih državah Amerike so polna zapuščenih električnih vozil Tesla, ki so se jim zaradi mraza izpraznile baterije in so v nevoznem stanju.

- Oglas -

Zimske nevihte in nizke temperature so pretekli teden prizadele Združene države Amerike, pri čemer je na milijone ljudi prizadel močan snežni metež.

Ko so se vozniki v Chicagu in Illinoisu zbudili v zmrznjena jutra, so jih na parkiriščih čakala nedelujoča električna vozila Tesla. Mnogi so morali svoja vozila zapustiti na javnih parkiriščih pri -18°C.

Za odvoz vozil, ki jim ni uspelo priti do polnilnice ali se jim baterija izpraznila čez noč so poskrbele mestne oblasti s pomočjo vlečnih služb, medtem ko so se okoli mestnih polnilnih postaj začele nabirati dolge vrste.

- Oglas -

Nekateri vozniki so pojasnili, da je čas polnjenja dragih jeklenih konjičkov znašal od 45 minut do dveh ur, kar je mnoge prisililo v čakanje v mrazu in izpraznjnene baterije, še preden so prišli do polnilnice.

Zamrznej električni avtomobil Tesla

V zelo hladnih zimskih razmerah je sicer znana, da lahko pride do odpovedi baterij in akumulatorjev v klasičnih avtomobilih. Električnim avtomobilom naj bi se tako zmanjšal doseg za 10 do 20 odstotkov, kar je povezano z litij-ionsko baterijo in kemičnimi reakcijami.

Na družbenih omrežjih so bili videti tudi videoposnetki, ki prikazujejo ljudi, kako poskušajo odpreti vrata svojih Tesel, a jim debela plast ledu preprečuje dostop do ročaja.

Strokovnjaki pozivajo lastnike električnih vozil, naj uporabljajo pripadajoče mobilne aplikacije, da jim pomagajo dostopati do svojih avtomobilov v nizkih temperaturah.

- Oglas -

Z njimi lahko predgrejejo notranjost vozila, kot tudi uporabljajo nastavitve za odmrzovanje in odrositev avtomobila. Nekatere od teh funkcij lahko tudi “predgrejejo” visokonapetostno baterijo, če je to potrebno.

NAJNOVEJŠE