0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOtroci na URI Soča dobili novi napravi za bolj učinkovito rehabilitacijo

Otroci na URI Soča dobili novi napravi za bolj učinkovito rehabilitacijo

MORDA VAS ZANIMA

Otroški oddelek na URI— Soča je bogatejši za dve sodobni gibalni napravi za podporo pri rehabilitaciji otrok. Napravi bosta namenjeni krepitvi posameznih mišičnih skupin, s tem pa predstavljata pomemben korak k sodobnim pristopom pri treningu mišic in krepitvi celotnega telesa.  Donacijo je podarila družba Lidl Slovenija,  na dogodku ob predaji donacije pa je otroke iz otroškega oddelka Soče razveselila tudi pevka Nina Pušlar.

- Oglas -

Ustrezna rehabilitacija otrokom omogoča samostojnejše življenje

Oddelek za rehabilitacijo otrok na URI-Soča sprejema otroke različnih starosti, ki so se poškodovali, hudo zboleli ali imajo težave na področju gibanja, govora ter drugih funkcij. Ustrezna rehabilitacija jim omogoča večjo gibalno samostojnost in funkcioniranje v domačem okolju, v vrtcu ali šoli. Prav zato je pomembno, da se rehabilitacija izvaja na ustreznih napravah, ki omogočajo sodobne pristope pri krepitvi mišičnih skupin in drugih telesnih funkcij.

Novi napravi bosta otrokom omogočili bolj intenziven trening funkcionalnih veščin, kot sta hoja in stanje na nogah

Napravi, ki jih je Lidl Slovenija v okviru letne donacije Deluxe predal otroškemu oddelku URI- Soča, sta namenjeni predvsem krepitvi spodnjih udov, ki so pomembni za pridobivanje funkcionalnih veščin, kot sta hoja in stanje na nogah. Naprava »trenažer« je namenjena krepitvi določenih mišičnih skupin, naprava »Galileo« pa prek vibracij oddaja dražljaje v mišice. Napravi za otroke predstavljata nov sodoben pristop k rehabilitaciji in omogočata, da bodo svoje mišične funkcije še dodatno okrepili.

Napravi  možnost bolj intenzivnega treninga za otroke

Fizioterapevtka Irena Vrečar pojasnjuje: »Napravi, ki smo ju prejeli danes so optimalen oziroma dober dodatek k temu, kar pri nas v rehabilitaciji otrok že počnemo.  Otroci, s katerimi izvajamo terapijo, so drugačni, zato je treba program vedno individualno prilagoditi in izvajati.  Zelo pomembno pa je, da imamo s tema napravama možnost  povečati in podaljšati intenzivnost treninga. Velikokrat je treba namreč  intenzivno delati na moči mišičnih skupin, pri tem pa je pomembno, da je vključen tudi otrok s svojo lastno participacijo.« Kot pojasnjuje, so na URI – Soča nenehno v koraku s časom in spremljajo razvoj nove tehnologije na trgu:  »Smo v samem vrhu, rehabilitacijo smo prej sicer že izvajali s tehnikami ali aparaturami, ki smo jih že imeli, zdaj pa imamo na voljo še dve dodatni možnosti, s pomočjo katerih bomo  treningu otrok lahko dodali še več raznolikosti.«

- Oglas -

Samo s sredstvi zavarovalnice bi bilo težje

Vrečarjeva pojasnjuje, da v procesu rehabilitacije na enkrat obravnavajo približno 20 otrok in pričakuje, da bodo v rehabilitacijo vsaj polovice otrok lahko vključili tudi novi napravi.   Dodaja, da imajo na oddelku trenutno že zelo veliko sodobnih naprav, a zaradi skokovitega razvoja te tehnologije je prepričana, da se bo pojavil še kakšen aparat, ki bi otrokom lahko olajšal rehabilitacijo: »Ker redno sledimo vsemu, kar se pojavi na tržišču, imamo v tem trenutku že zelo veliko, za kar smo zelo hvaležni donatorjem, saj bi bilo to samo iz denarja, ki ga dobimo od zavarovalnic, veliko težje zagotoviti.« Tudi Robert Cugelj, direktor URI — Soča, je ob tej priložnosti poudaril, da bodo z novimi napravami opremili delovne prostore in otrokom obenem omogočili boljšo gibalno samostojnost ter se zahvalil Lidlu Slovenija, ker je prisluhnil njihovim potrebam.

.

NAJNOVEJŠE