0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Vrt & VrtnarjenjeOrgansko ali biodinamično kmetovanje?

Organsko ali biodinamično kmetovanje?

MORDA VAS ZANIMA

Naravna kozmetika in biodinamična kozmetika sta si zelo podobni. Vendar pa je biodinamična korak pred organsko, saj je to holistična praksa, ki trdi, da je vse med seboj povezano – živali, rastline in sončni sistem.

- Oglas -

Zato lahko biodinamične metode nudijo bolj zdrave rastline, poleg tega pa je takšen način tudi bolj zdrav za naš planet.

Glavna razlika med organskim ter biodinamičnim gojenjem je v tem, da biodinamično gojenje rastlin upošteva tudi astrologijo s tem pa skrbi tudi za boljšo kvaliteto zemlje. Ekološko kmetovanje pa na žalost kvaliteto zemlje še vedno slabi.

Biodinamično kmetovanje uporablja posebej (pred)pripravljene preparate iz mineralov in zelišč (podobno kot homeopatija). Ti dodatki naj bi skrbeli za bolj rodovitno zemljo, poleg tega pa rastlini nudili tudi na nek način boljšo oskrbo s sončno svetlobo.

- Oglas -

Astrološki vplivi na takšno kmetovanje so verjetno znani le peščici ljudi. Rudolf Steiner, začetnik te vede, je verjel, da tako kot Luna vpliva na plimovanje, naj bi ta imela tudi nek vpliv na rastline in žetev. Zahtevnejši zvezdni koledarji kažejo različne vplive planetarnih gibanj na rastline. Na primer: Ognjič je dobro žeti zgodaj zjutraj, saj je takrat energija, katero oddajajo planeti najbol močna. Zato rastline obdržijo vse vitamine, hranila ter minerale.

Biodinamično kmetovanje tako skrbi, da so rastline polne vitaminov, kar je ugodno za nas, saj na takšen način dobimo največ, kar nam te rastline lahko nudijo. V primeru naravne kozmetike to pomeni, da dobi naša koža le najbolje, saj se skrb za kožo začne že pri pravilni skrbi za rastline.

.

NAJNOVEJŠE