Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehrana10 riskantnih jedi, ki jih boste danes kupili

10 riskantnih jedi, ki jih boste danes kupili

MORDA VAS ZANIMA

Se vam ne zdi, da vsak dan slišite nekaj novega, kar je kar na enkrat postalo “zdravju škodljivo“? Če imate velikokrat pomisleke, preden daste kaj v usta, potem vas ta članek verjetno ne bo spravil v dobro voljo.

- Oglas -

Vendar pa drži, da je v znanju moč. Zato so strokovnjaki pri FDA objavili seznam desetih stvari, pri katerih je tveganje največje. Preden pa začnete brati članek pa še majhen nasvet – zaradi prebranega še ne pomeni, da morate nehati jesti tovrstno hrano … priporočljivo je le, da ste bolj pazljivi pri izbiri.

Listnata zelenjava: čeprav je solata v trgovini, ki je že očiščena in oprana videti mamljiva, jo raje 3x operite, preden jo pojeste. Tako boste zagotovo odstranili več bakterij, ki bi lahko povzročile kakšno bolezen.

Jajca: Ste že kdaj delali kakšno pecivo, v katerem je rumenjak in ga poskusili še preden bi zadevo spekli? No, naslednjič raje premislite, saj surova jajca lahko vsebujejo salmonelo. Prav tako pa je priporočljivo, da si umijete roke vsakič, ko primete jajce v roko, pa čeprav ste se dotaknili le lupine.

Tuna: Če ste ‘mahnjeni’ na suši, potem morate biti še posebaj pazljivi – raje zaupajte le restavracijam, za katere veste, da imajo svežo hrano, kot pa že v naprej pripravljenem sušiju, katerega lahko kupite v trgovinah.

- Oglas -

Ostrige: Za školjke pravijo, da so filtri oceana. Zato jih raje ne uživajte, če niste prepričani, da so le-te sveže.

Krompir: Preden ga vržete v vodo z lupino, ga raje večkrat dodobro operite, saj nikoli ne veste, na kakšen način je bil krompir pridelan. V zemlji je lahko veliko strupov, če krompir ni bil pridelan na organski način. Vse to pa bo na koncu pristalo v vašem telesu, če ne boste prej pravilno ukrepali.

Sir: Potek roka uporabe na siru jemjite skrajno resno. V siru se po navadi po poteku roka uporabe, začno delati razne bakterije in plesni, ki sigurno niso zdrave za vas.

Sladoled: Sladoled raje kupujte od manjših lokalnih dobaviteljev, saj nikoli ne veste v kakšnih razmerah je sladoled dejansko bil narejen. Če se v večjih tovarnah kaj zalomi, to po navadi pomeni, da je okuženih večja količina sladoleda in imate več možnosti, da kupite ravno takšno.

Paradižnik: Prav tako kot pri krompirju – raje večkrat umijte, preden ga pojeste, saj paradižnike velikokrat škropijo proti raznim boleznim ter zajedalcem.

Ohrovt: Poskrbite, da ga pred uporabo dodobra operete. Če ga le malo namočite v vodo, to ne bo zadostovalo.

Gozdni sadeži: Če le imate v trgovini to možnost, si jih raje naberite sami, kot pa da kupite že zapakirane. Doma pa jih seveda dobro sperite. Vseeno pa si zapomnite to, da je hrana najboljša takrat, ko je pridelana v sezoni!

- Oglas -

Naj vas vse to sedaj ne prestraši. Zavedati se je pač treba, da ne živimo več v brezskrbnih časih, ampak v časih masovne proizvodnje. Zato je logično, da ne morejo pridelovalci biti pozorni na vsak sadež posebej, ampak poskrbijo, da je celoten pridelek kolikor se le da zadosten.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×