Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaBakterije, ki se nahajajo za nohti

Bakterije, ki se nahajajo za nohti

MORDA VAS ZANIMA

Mediji vse več govorijo o raznih gripah, ki razsajajo in da je dobro, da si čim večkrat umivamo roke. Ampak ali ste se kdaj ustavili in vprašali, kaj vse leži pod vašimi nohti?

- Oglas -

Vaši nohti so pravi raj za bakterije, ki lahko tudi škodujejo vašemu zdravju. Raziskovalci so odkrili, da bakterija, ki povzroča slabost, bruhanje ter diarejo, živi za vašimi nohti. Krivci za to pa so lahko menjanje plenic, slaba higiena ter dotikanje surovega mesa.

Nič ni slabšega od umetnih nohtov. Na prvi pogled verjetno izgledajo brezhibni in to drži, saj skrivajo, kaj se dejansko dogaja pod njimi. Raziskovalci so mnenja, da pod umetnimi nohti najdemo več bakterij in umazanije, kot pa pod pravimi.

Potencialni ‘morilci’ pogosto ležijo pod nohti medicinskih delavcev. To pa zato, ker imajo ti delavci opravka z več bacili in bakterijami, kot pa povprečni ljudje. To seveda še ne pomeni, da morate prenehati zahajati v bolnice. Namesto tega raje prosite medicinske delavce, če si lahko umijejo roke, preden se začno dotikati vas.

Moški nohti so bolj umazani, kot pa ženski. Dame, naj vam ne bo nerodno prositi vaše polovice, da si umijejo roke, preden postanejo zadeve ‘romantične’.

- Oglas -

Presenečenje! Tisti, ki si grizejo nohte imajo dejansko bolj čiste nohte, kot pa ostala populacija. Vendar pa je seveda v tem dejstvu trik – bakterije, ki bi po navadi našli pod nohti tako končajo v telesu, kar pa je še slabše.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×