0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaBakterije, ki se nahajajo za nohti

Bakterije, ki se nahajajo za nohti

MORDA VAS ZANIMA

Mediji vse več govorijo o raznih gripah, ki razsajajo in da je dobro, da si čim večkrat umivamo roke. Ampak ali ste se kdaj ustavili in vprašali, kaj vse leži pod vašimi nohti?

- Oglas -

Vaši nohti so pravi raj za bakterije, ki lahko tudi škodujejo vašemu zdravju. Raziskovalci so odkrili, da bakterija, ki povzroča slabost, bruhanje ter diarejo, živi za vašimi nohti. Krivci za to pa so lahko menjanje plenic, slaba higiena ter dotikanje surovega mesa.

Nič ni slabšega od umetnih nohtov. Na prvi pogled verjetno izgledajo brezhibni in to drži, saj skrivajo, kaj se dejansko dogaja pod njimi. Raziskovalci so mnenja, da pod umetnimi nohti najdemo več bakterij in umazanije, kot pa pod pravimi.

Potencialni ‘morilci’ pogosto ležijo pod nohti medicinskih delavcev. To pa zato, ker imajo ti delavci opravka z več bacili in bakterijami, kot pa povprečni ljudje. To seveda še ne pomeni, da morate prenehati zahajati v bolnice. Namesto tega raje prosite medicinske delavce, če si lahko umijejo roke, preden se začno dotikati vas.

- Oglas -

Moški nohti so bolj umazani, kot pa ženski. Dame, naj vam ne bo nerodno prositi vaše polovice, da si umijejo roke, preden postanejo zadeve ‘romantične’.

Presenečenje! Tisti, ki si grizejo nohte imajo dejansko bolj čiste nohte, kot pa ostala populacija. Vendar pa je seveda v tem dejstvu trik – bakterije, ki bi po navadi našli pod nohti tako končajo v telesu, kar pa je še slabše.

.

NAJNOVEJŠE