Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Dom & energijaAli bi izbrali električni ali ročni odpiralec konzerv?

Ali bi izbrali električni ali ročni odpiralec konzerv?

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno se vam električni odpiralec konzerv ne zdi ravno energijsko potrošna stvar, vendar pa morda živite v zmoti?

- Oglas -

Mnogi izmed nas se nimajo za potrošne energijske uporabnike, vendar pa je dobro premisliti, ali res potrebujete električni odpiralec za konzerve.

Električni odpiralci na prvem mestu potrebujejo več energije že sa samo izdelavo le-teh, zavzamejo več prostora na smetiščih, poleg tega pa porabijo tudi več energije. Tipični 175W porabijo tudi do 0.18kWh na mesec. Verjetno se to ne zdi veliko, vendar pa je potrebno sešteti vse ljudi, ki uporabljajo takšno napravo.

Povprečje je bilo izračunano sicer za Ameriko, vendar pa je številka presenetljiva. Če bi vsi Američani uporabljali električni odpiralec konzerv, bi pokurili za kar 648 milijonov kWh energije, kar znese približno 24 milijonov eurov!

Ironično pa je to, da ima veliko ljudi doma obe vrsti odpiralca konzerv. Zakaj torj raje ne bi prenehali z uprabo električnih?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×