Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaOlupki jajčevca – uporabite jih za zniževanje holesterola

Olupki jajčevca – uporabite jih za zniževanje holesterola

MORDA VAS ZANIMA

Ali jajčevce pred uporabo vedno olupite? V olupku oziroma koži jajčevcev se skriva ogromno koristnih snovi, ki vam lahko med drugim pomagajo pri zniževanju ravni škodljivega holesterola v krvi. Gre za holesterol, ki je pogosto označen kar s kratico LDL. V nadaljevanju vam predstavljamo recept za pripravek iz olupkov jajčevcev, ki velja za odlično naravno pomoč pri zniževanju holesterola. To pa seveda pomeni občutno nižje tveganje za srčno-žilna obolenja. Poleg tega vam bo napitek pomagal tudi pri razstrupljanju telesa, pri lažjem hujšanju, pri uravnavanju krvnega tlaka, pri preprečevanju prekomernega kopičenja vode v telesu, pri prebavnih težavah in pri nespečnosti. Zaradi ogromne količine antioksidantov pa je zelo koristen tudi za upočasnjevanje procesa staranja.

- Oglas -

Olupki jajčevca

Recept za uporabo olupkov jajčevca

Potrebujete olupke 2 jajčevcev, sok 1 limone in ½ litra vode. Če je le mogoče, uporabite ekološko pridelane jajčevce. Olupke stresite v posodo ter jih prelijte s sokom limone in z vodo. Posodo pokrijte in počakajte 24 ur. Nato mešanico precedite. Med obroki si privoščite manjšo količino tega napitka. Priporočljivo je, da si napitek pripravljate vsak dan, 7 dni zapored. Ponovite enkrat mesečno. Zagotovo boste že kmalu ugotovili, da so se težave s povišanim holesterolom občutno zmanjšale.

Druga živila, ki pomagajo zniževati holesterol

Jajčevci seveda niso edino živilo, ki pomaga pri zniževanju ravni LDL-holesterola v krvi. Ljudem s tovrstnimi težavami se na primer pogosto priporoča redno uživanje česna. Pomagajo tudi ovseni kosmiči in kvinoja, podobno pa velja tudi za oreščke in za avokado. Pri povišanem holesterolu je nasploh zelo koristno, da zaužijete čim več sadja in zelenjave, še posebej dobra izbira pa so artičoke, zelena, jabolka, hruške in korenje. Priporočljivo je tudi redno uživanje ingverja.

Skrita nevarnost: izogibajte se stresu in tako znižajte holesterol

Čeprav na povišan holesterol v telesu najbolj vpliva hrana, ki jo uživate, pa to ni edini dejavnik, na katerega morate biti pozorni. Eden najbolj problematičnih je zagotovo stres, ki ima izjemno negativen vpliv na naš organizem. Ljudje, ki so pogosto pod stresom, imajo tako tudi zelo pogosto težave s povišanim holesterolom. Poleg tega prekomeren stres velikokrat vpliva tudi na povišano telesno težo, na kronično povišan krvni tlak in na previsoko raven trigliceridov v krvi. Pretirano stresno življenje pa povečuje tudi tveganje za diabetes.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×