0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaOhranite svežino vaših živil s pomočjo preprostih trikov

Ohranite svežino vaših živil s pomočjo preprostih trikov

MORDA VAS ZANIMA

Živila v vašem hladilniku oziroma kuhinji so lahko še tako zdrava a iz njih vseeno ne bost uspeli »izluščiti« najboljšega, če ne boste ohranili njihove svežine. Zgolj sveža in pravilno ohranjena živila dajejo namreč našemu telesu pozitivne rezultate. Ponujamo vam nekaj preprostih trikov s katerimi lahko določeni hrani zagotovite ohranitev njene sočnosti in svežine.

- Oglas -

Hlačne nogavice

Če želite ohraniti svežino čebule vsako čebulo postavite v hlačno (najlon) nogavico ter konec nogavice zavozlajte in vozel pritrdite na konec druge hlačne nogavice. Poleg tega se izogibajte shranjevanju čebule zraven krompirja.

pranje jagod

Z zelišči ravnajte kot z rožami

Nekatera zelišča, ki so bolj občutljiva je potrebno obravnavati kot sveže cvetje. Drobnjak, bazilika, peteršilj in koriander tako lahko postavimo v kozarec z vodo, ga pokrijemo s polivinil vrečko ter jo na ustje kozarca pritrdimo z elastiko. Kozarec lahko postavimo v hladilnik in svežina vaših zelišč bo zagotovljena.

- Oglas -

Jagodičevje in kis

Zmešajte nekaj jabolčnega kisa z vodo (v razmerju 1: 10) in z mešanico operite jagodičevje. Nato ga postavite v hladilnik. Kis bo pomagal ohraniti svežino jagodičevja, okus pa bo zaradi prevlade vode ostal nespremenjen.

Jabolka in krompir

Če boste zraven krompirja namestili še kakšno jabolko boste krompirju podaljšali njegovo življenjsko dobo.

Bananina krona

Če boste vrh šopa banan (bananino krono) ovili s tršim materialom oziroma folijo bo to podaljšalo svežino banan za tudi do pet dni.

Papirnata brisača in solata

Če boste glavo solate ovili v papirnato brisačo bo papir absorbiral vlago in vaša solata bo ostala sveža dalj časa.

.

NAJNOVEJŠE