Dom & energijaOhranite svežino vaših živil s pomočjo preprostih trikov

Ohranite svežino vaših živil s pomočjo preprostih trikov

MORDA VAS ZANIMA

Živila v vašem hladilniku oziroma kuhinji so lahko še tako zdrava a iz njih vseeno ne bost uspeli »izluščiti« najboljšega, če ne boste ohranili njihove svežine. Zgolj sveža in pravilno ohranjena živila dajejo namreč našemu telesu pozitivne rezultate. Ponujamo vam nekaj preprostih trikov s katerimi lahko določeni hrani zagotovite ohranitev njene sočnosti in svežine.

Hlačne nogavice

- Oglas -

Če želite ohraniti svežino čebule vsako čebulo postavite v hlačno (najlon) nogavico ter konec nogavice zavozlajte in vozel pritrdite na konec druge hlačne nogavice. Poleg tega se izogibajte shranjevanju čebule zraven krompirja.

pranje jagod

Z zelišči ravnajte kot z rožami

Nekatera zelišča, ki so bolj občutljiva je potrebno obravnavati kot sveže cvetje. Drobnjak, bazilika, peteršilj in koriander tako lahko postavimo v kozarec z vodo, ga pokrijemo s polivinil vrečko ter jo na ustje kozarca pritrdimo z elastiko. Kozarec lahko postavimo v hladilnik in svežina vaših zelišč bo zagotovljena.

Jagodičevje in kis

Zmešajte nekaj jabolčnega kisa z vodo (v razmerju 1: 10) in z mešanico operite jagodičevje. Nato ga postavite v hladilnik. Kis bo pomagal ohraniti svežino jagodičevja, okus pa bo zaradi prevlade vode ostal nespremenjen.

Jabolka in krompir

- Oglas -

Če boste zraven krompirja namestili še kakšno jabolko boste krompirju podaljšali njegovo življenjsko dobo.

Bananina krona

Če boste vrh šopa banan (bananino krono) ovili s tršim materialom oziroma folijo bo to podaljšalo svežino banan za tudi do pet dni.

Papirnata brisača in solata

Če boste glavo solate ovili v papirnato brisačo bo papir absorbiral vlago in vaša solata bo ostala sveža dalj časa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×