Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Dom & energijaOhranite svežino vaših živil s pomočjo preprostih trikov

Ohranite svežino vaših živil s pomočjo preprostih trikov

MORDA VAS ZANIMA

Živila v vašem hladilniku oziroma kuhinji so lahko še tako zdrava a iz njih vseeno ne bost uspeli »izluščiti« najboljšega, če ne boste ohranili njihove svežine. Zgolj sveža in pravilno ohranjena živila dajejo namreč našemu telesu pozitivne rezultate. Ponujamo vam nekaj preprostih trikov s katerimi lahko določeni hrani zagotovite ohranitev njene sočnosti in svežine.

Hlačne nogavice

- Oglas -

Če želite ohraniti svežino čebule vsako čebulo postavite v hlačno (najlon) nogavico ter konec nogavice zavozlajte in vozel pritrdite na konec druge hlačne nogavice. Poleg tega se izogibajte shranjevanju čebule zraven krompirja.

pranje jagod

Z zelišči ravnajte kot z rožami

Nekatera zelišča, ki so bolj občutljiva je potrebno obravnavati kot sveže cvetje. Drobnjak, bazilika, peteršilj in koriander tako lahko postavimo v kozarec z vodo, ga pokrijemo s polivinil vrečko ter jo na ustje kozarca pritrdimo z elastiko. Kozarec lahko postavimo v hladilnik in svežina vaših zelišč bo zagotovljena.

Jagodičevje in kis

Zmešajte nekaj jabolčnega kisa z vodo (v razmerju 1: 10) in z mešanico operite jagodičevje. Nato ga postavite v hladilnik. Kis bo pomagal ohraniti svežino jagodičevja, okus pa bo zaradi prevlade vode ostal nespremenjen.

Jabolka in krompir

- Oglas -

Če boste zraven krompirja namestili še kakšno jabolko boste krompirju podaljšali njegovo življenjsko dobo.

Bananina krona

Če boste vrh šopa banan (bananino krono) ovili s tršim materialom oziroma folijo bo to podaljšalo svežino banan za tudi do pet dni.

Papirnata brisača in solata

Če boste glavo solate ovili v papirnato brisačo bo papir absorbiral vlago in vaša solata bo ostala sveža dalj časa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×