Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaOdstranjevanje rje s pomočjo krompirja in drugi uporabni triki

Odstranjevanje rje s pomočjo krompirja in drugi uporabni triki

MORDA VAS ZANIMA

Danes se zdi večini samoumevno, da se po čistila odpravimo v trgovino. Vendar pa ljudje še nedolgo tega niso imeli te možnosti. Tako so se morali znajti drugače, kar pa ni bilo nujno slabo. Uporaba naravnih alternativ današnjim čistilom, ki so pogosto polna potencialno nevarnih kemikalij, je lahko precej boljša izbira z vidika zdravja. Obenem pa lahko tako prihranite tudi kar nekaj denarja.

- Oglas -

Krompir v kombinaciji s sodo bikarbono za odstranitev rje

Zaradi oksalne kisline, ki jo vsebuje, je krompir v kombinacijo s sodo bikarbono vse, kar zares potrebujete, če želite odstraniti rjo. Oksalna kislina namreč reagira s sodo bikarbono in poskrbi za odstranitev rje (hidriranega železovega oksida) s posod, nožev in drugih predmetov. Čistila za odstranjevanje rje pogosto vsebujejo butoksietanol, ki draži kožo in oči, povzroča pa lahko celo težave s plodnostjo, zato se je tovrstnim čistilom bolje izogniti. Enostavno razrežite krompir na pol in z njim podrgnite po sodi bikarboni, nato pa očistite zarjavelo površino. Ponavljajte toliko časa, dokler ni rja odstranjena.

S kavo nad neprijetne vonjave v hladilniku

Kombinacija različnih živil v hladilniku lahko hitro privede do razvoja neprijetnih vonjav. V obdobju med posameznimi čiščenji hladilnika si lahko pomagate kar s kavo. V posodico nasujte malce kave, ki jo položite v hladilnik. Delci snovi, ki povzročajo neprijeten vonj, se bodo vezali na površino kavnih zrn (gre za pojav, znan kot adsorpcija).

Grenivka za odstranjevanje vodnega kamna

Kot alternativno čistilo za odstranjevanje vodnega kamna lahko uporabite grenivko, narezano na pol, ki jo posujete z malce soli. Tako bo sol poskrbela za površinsko odstranitev vodnega kamna, citronska kislina pa za globinsko razgradnjo molekul.

Čiščenje školjke s kokakolo

- Oglas -

Tokrat bomo pitje te pijače in dileme o škodljivosti gaziranih pijač dali na stran, saj odgovore poznamo že vsi. Morebitne zaloge te gazirane pijače pa lahko kljub vsemu koristno uporabite. Ena od možnosti je, da jih vlijete v školjko in počakate, da odstranijo madeže. Čiščenje bo tako povsem enostavno. Za odstranjevanje madežev poskrbijo predvsem karbonska, citronska in fosforna kislina v kokakoli. Podoben učinek lahko sicer dosežete tudi z uporabo kisa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×