Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
ŽivaliOd sovražnikov do zaveznikov v stiski: padec v globok vodnjak hitro pomiril...

Od sovražnikov do zaveznikov v stiski: padec v globok vodnjak hitro pomiril razgrete strasti

MORDA VAS ZANIMA

Stara modrost pravi, da v nesreči  spoznamo prave prijatelje. Očitno pa lahko včasih stiska privede tudi do tega, da nekoga, ki smo ga še malo pred tem dojemali kot sovražnika, ugledamo kot novega prijatelja – ali pa vsaj kot začasnega zaveznika. Zgodba dveh leopardov iz Indije, ki sta se zaradi borbe za teritorij zapletla v bojevit pretep, medtem pa padla v globok vodnjak, je odličen dokaz za to.

Foto: Wildlife SOS India

Od razgretih bojevnikov do popolne preplašenosti zgolj v nekaj trenutkih

- Oglas -

Prigoda sprva sovražnih leopardov zgovorno priča tudi o tem, da se lahko življenje obrne na glavo praktično v trenutku. V enem hipu sta živali delovali neustrašni, že v naslednjem pa sta drgetali na dnu  dobrih 15 metrov globokega vodnjaka. Voda je bila dovolj globoka, da bi ju lahko potopila, a na srečo sta ob robu našla manjšo površino, na katero sta se lahko stisnila. Tako sta morala vsaj za nekaj časa pozabiti na medsebojne sovražnosti in postaviti preživetje na prvo mesto. S skupnimi močmi sta nato priklicala ljudi iz bližnje vasi, ki so takoj poklicali reševalno ekipo.

Reševalna akcija s srečnim koncem, a ne brez zapletov

Po približno treh urah drgetanja in stiskanja  je končno stekla reševalna akcija. Reševalci so v vodnjak spustili kletko. Eden izmed leopardov je nemudoma skočil vanjo, drugi pa je potreboval nekaj spodbude – kot da bi se v tistem trenutku spomnil, da mu je deljenje kletke s sovražnikov pod častjo. Na koncu je bila sicer kletka z obema leopardoma uspešno dvignjena, celotna reševalna akcija pa je bila tudi posneta. 

Je bojna sekira po tej preizkušnji dokončno zakopana?

Zdaj bosta morala leoparda še nekaj časa preživeti v družbi drug drugega, saj sta v zavetišču na opazovanju, preden ju bodo ponovno spustili v divjino. Kdove,  morda pa bosta tako vendarle dokončno zakopala bojno sekiro in se ob morebitnem naslednjem srečanju spomnila tistih skupnih ur, ko sta bila dobesedno na robu preživetja in ko je bilo zavezništvo edina možnost, da se rešita …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×