0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Feng ShuiOčistimo svoj dom negativnih energij

Očistimo svoj dom negativnih energij

MORDA VAS ZANIMA

Energije so del nas, del okolja, v katerem živimo in del vsega, kar vidimo. Včasih si nivo energije nižamo sami, včasih pa je to posledica prisotnosti določene osebe ali bivanja v določenem prostoru. Mnogi se po druženju z izrazito negativno osebo počutijo izžete in šibke. Negativne energije se lahko zavzamejo tudi prostori. Ko se slabe vibracije zadržijo v vašem domu, jih je lahko opaziti. Toksična energija, ki izhaja iz prepirov ali bolezni, se lahko nabira v skupnih prostorih, kot so dnevne sobe in jedilnice.

- Oglas -
Čiščenje doma

Tudi če niste usposobljen zen mojster, lahko občutite subtilne frekvence energije, če boste pozorni. Ob vstopu v določen prostor morate občutiti lahkotnost in svežino. Če ste preživljali slabo obdbobje, je čas, da prevetrite svoj dom. Enako velja, če se selite v prostore, kjer so prej živeli drugi. Vzdušje v prostoru bo po čiščenju negativnih energij boljše, pa če v to verjamete ali ne. Obstajajo rituali starodavnih tehnik kultur po vsem svetu, s katerimi lahko zvišate nivo pozitivne energije v svojem domu. Ko se naučite, kako očistiti svoj dom negativnih energij, boste čutili spokojnost in harmonijo.

Red in organiziranost

Tudi po Fengshui pravilih velja, da imajo nered, umazanija in neorganiziranost slab vpliv na energijo našega doma in življenja. Prvo pravilo čiščenja slabih energij je torej čiščenje samo. Znebite se vse navlake in krame in proč vrzite vse nedelujoče in zlomljene predmete. Odvrzite staro, naredite prostor novim stvarem. V omarah in predalih naj vladata red in organiziranost. Ko so stvari na svojem mestu, se lotite čiščenja. Očistite tudi stvari, ki jih morda že dolgo niste: operite preproge, odeje in zavese. Po generalnem čiščenju bo dom svež in kot prenovljen in že zaradi tega bo imel novo energijo, vladalo pa bo tudi boljše vzdušje.

Prerazporedite pohištvo

Pohištvo premaknite v skladu s Feng shui pravili. Feng shui je starodaven sistem uskladitve in uravnoteženja energije okolja s posebno ureditvijo predmetov in pohištva. Če vam to ni blizu, pa pohištvo in predmete premaknite po svoje, in opazujte, kako se ob tem počutite. Včasih se lahko z obračanjem postelje ali sedežne garniture v določeno smer počutite bolj umirjeno ali bolj varno, čeprav za to ni logične razlage.

- Oglas -
Pohištvo

Žajbelj

Žajbelj je znan kot učinkovit preganjalec negativne energije. Tlenje žajblja očisti dom negativne energije in hkrati tudi toksine v zraku. Zaradi svojega močnega očiščevalnega učinka lahko odžene veliko neželene energije. Z ritualom, z dimom tlečega žajblja začnite pri vhodu, nato pa pojdite čez vse prostore. Žajbelj že tisočletja velja za sveto rastlino Indijancev, ki so ga uporabljali v obredih čiščenja in zdravljenja. Z žajbljem lahko očistite tudi svoje kristale. Ta čas torej lahko izkoristite tudi za izboljšanje zdravilnih sposobnosti svoje kristalne zbirke, tako da jih očistite z žajbljevim dimom in hkrati okrepite namero, ki ste jo programirali za vsakega. Enostavno držite vsak kristal v roki in pustite, da ga žajbljev dim popolnoma zavije. Nato prosite sveto modrost rastline, da kamen očisti za največjo korist njegovih aktiviranih frekvenc.

Čustva

Čiščenje prostorov vam ne bo pomagalo, če boste še sami polni negativnih čustev, zato se lotite ‘čiščenja’ tudi pri sebi. Morda se spopadate s staro bolečino, negativnimi miselnimi vzorci in zataknjenimi čustvi, ki jih je treba obravnavati, da izboljšate počutje in domače okolje. Pomembno je, da čustva prepoznate in se z njimi soočate. Sebe lahko v boljšo energijo spravite z meditacijo, športnim udejstvovanjem in z delom na sebi. Hiter in učinkovit trik, da se nemudoma spravite v boljšo voljo, je tudi ta, da zaprete oči in pomislite na trenutek, ko se vam je zgodilo nekaj lepega. Spomnite se svojih čustev takrat in pomislite, kako ste se počutili. Kmalu se boste znašli v enakih občutjih. Telo vam bodo preplavili hormoni sreče in pozitivna energija je že tu.

Okna

Na stežaj odprite okna in pustite, da skozi dom steče svež zrak in da se energija zamenja. Predstavljajte si, kako ven odteka vsa negativna energija, notri pa prihaja sveža in pozitivna energija.

Rastline

Rastline lahko pripomorejo k čistejšemu zraku in k boljšim energijam. Rastline so že po naravi koristne za okolje, naše domovanje pa lahko še polepšajo. Dodatne očiščevalne učinke imajo sivka, evkaliptus,  žajbelj. V dnevno sobo postavite celotno rastlino ali v posamezne prostore postavite majhne šopke v vodo.

- Oglas -
Eterična olja čiščenje doma

Eterična olja in dišave

Tudi eterična olja imajo očiščevalno vlogo, poleg tega pa so dobra aromaterapija. Izboljšajo tudi počutje. Žajbelj, vrtnica, sivka in timijan spadajo med dišave, ki naj bi bile specifične za čiščenje energije, vendar je lahko izbira vonja, ki vam najbolj prija, najbolj učinkovita za vaše okolje. Vzemite čisto stekleničko z razpršilom in vanjo dajte nekaj vode skupaj z nekaj kapljicami vašega najljubšega eteričnega olja.

Sol

Uporabite morsko ali himalajsko sol in jo stresite v kote prostorov, da absorbira vso negativno energijo. Tam naj bo vsaj 48 ur, nato jo odplaknite v straniščni školjki.

Ogenj

Redno prižiganje svečk bo prostoru vdahnilo novo energijo in poskrbelo za prijetno vzdušje. Pri tem bodite previdni – svečke imejte vedno pod nadzorom.

Glasba

Prostore lahko očistite tudi z glasbo. Učinkoviti so gongi in zvonci. Lahko pa na spletu poiščete posnetke, ki so namenjeni prav čiščenju prostorov z glasbo.

Naš dom je naše zavetje in prav je, da se v njem dobro počutimo.

Preberite tudi: Obredna uporaba zdravilnih rastlin

NAJNOVEJŠE