Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.
Ekologija & okoljeObčine bodo porabile za novoletno okrasitev do 71.000 evrov

Občine bodo porabile za novoletno okrasitev do 71.000 evrov

MORDA VAS ZANIMA

Društvo Planet Zemlja je že tretje leto zapored preverjalo potratnost in ekološko osveščenost slovenskih občin ob novoletnem okraševanju. Občine smo razdelili v tri kategorije: do 3.000 prebivalcev, med 3.000 in 10.000 ter nad 10.000 prebivalcev. Gospodarska kriza in zmanjševanje proračunskih sredstev se pozna pri večini občin, ki so odgovorile na naš vprašalnik. Kljub temu pa bo petina vprašanih občin – vse iz kategorije največjih občin – , za novoletno okraševanje porabila več kot 15.000 evrov, ena celo 71.000 evrov.

- Oglas -

Novoletna okrasitev

Anketne vprašalnike smo kot ponavadi naslovili na vse slovenske občine, a se je nanj odzvala le slaba sedmina občin. Količina okraskov in energetska potratnost, ki je pri večini občin vezana na javno razsvetljavo, bo pri  treh četrtinah občin ostala enaka kot v prejšnjih letih. Manj kot 5.000 kw/h bo porabilo 60 % sodelujočih občin. Novoletne lučke bodo dve tretjini slovenskih občin krasile od 15 do 30 dni, medtem ko bodo v večjih občinah žarele dlje – tudi do 38 dni.
V manjših občinah po večini ne okrašujejo z LED svetili, medtem ko imajo srednje in velike občine že večino ali vsaj polovico okrasnih svetil okolju prijaznejših in energetsko manj potratnih.

Ob prestopu v leto 2013 bodo pirotehnični izdelki zameglili nebo le v treh srednjih in treh večjih občinah, medtem ko ostale slovenske občine ognjemeta ne bodo imele.

Skupni stroški bodo pri veliki večini sodelujočih občin (70 %) na enaki ravni kot prejšnja leta, pri ostalih pa bodo zaradi manjšega okraševanja nižji.

- Oglas -

Vir: Društvo Planet Zemlja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×