O koristih grenke soli za stopala

Tople kopeli z dodatkom grenke soli so nekaj, česar se naša stopala močno razveselijo. Po napornem dnevu se tovrstne kopeli še posebej priležejo. V nadaljevanju lahko preverite, kaj so najpomembnejši blagodejni vplivi grenke soli na stopala, našli pa boste tudi navodila za pripravo kopeli …

Kopel za stopala z grenko soljo

Razbremenitev utrujenih stopal in boljši spanec

Kadar smo veliko na nogah, so stopala na koncu dneva močno utrujena. Vroča voda z dodatkom grenke soli, bogate z magnezijem, bo poskrbela za razbremenitev in prijetno sprostitev stopal. Seveda si lahko pripravite tudi kopel z grenko soljo za celotno telo, ki bo sprostila napete mišice in ublažila vnetja. Med kopelmi naj bi naša koža absorbirala tudi precej magnezija, ki je med drugim znani po tem, da spodbuja kakovosten spanec. To je torej še en razlog, zakaj si je kopeli z grenko soljo najbolje privoščiti zvečer, tik pred odhodom v posteljo.

Pomoč pri glivicah in vraščeni nohti

Kopeli z grenko soljo se priporočajo tudi vsem, ki imate pogosto težave z glivičnimi okužbami stopal in vraščenimi nohti. Tako bo tveganje za ponovitve precej manjša. V primeru hujših, ponavljajočih se težav z glivicami pa se je seveda dobro posvetovati tudi z zdravnikom.

Nič več trde kože na petah

Koža na petah postane hitro zelo trda, zato ji moramo posvetiti posebno pozornost. Običajno so te težave še posebej izrazite v zimskem času, ko se koža pretirano izsuši. Včasih začne tudi pokati, hkrati pa se pojavijo bolečine. Tudi tu vam lahko pomagajo prav kopeli z grenko soljo, ki poskrbi za nežen piling in mehčanje kože na petah. Tako boste zlahka odstranili odmrle kožne celice, koža pa bo prijetno mehka in nežna. Priporočamo, da na koncu stopala namažete še s kakovostnim vlažilnim mazilom.

Odprava neprijetnega vonja

Se vaša stopala močneje znojijo, zato se v obutvi hitro razvije neprijeten vonj? Če boste stopala redno razvajali s kopelmi z grenko soljo bo ta težava zagotovo že kmalu precej manjša. Preden se obujete, seveda stopal ne pozabite dobro zbrisati, posujete pa jih lahko tudi z malce sode bikarbone, ki bo absorbirala odvečno vlago.

Kako pripraviti kopeli z grenko soljo za stopala?

Potrebujete manjšo plastično kad, dovolj veliko, da lahko vanjo spravite obe stopali. Napolnite jo s toplo vodo, nato pa vanjo vsujte približno 100 gramov grenke soli. Premešajte oziroma počakajte, da se sol raztopi. Preverite, ali je voda primerne temperature, nato pa vanjo položite stopala za približno 20–30 minut. Po potrebi lahko vmes dolijete še malce tople vode. Za dodatne pozitivne učinke lahko mešanici dodate še nekaj kapljic eteričnega olja, na primer eteričnega olja čajevca, ki je znano po tem, da uničuje glivice, ali pa eteričnega olja sivke, ki učinkuje izjemno pomirjajoče.