Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaNuša Lesar – v težkih trenutkih ji je pomagala terapija

Nuša Lesar – v težkih trenutkih ji je pomagala terapija

MORDA VAS ZANIMA

V novi številki revije Bodi eko se je Nuša Lesar razgovorila o tem, kako se je spreminjala na televiziji, kako je zase in za svoje zdravje poskrbela v časih, ko se ji je porušil svet, in kako je dokazala, da je v njej še mnogo več kot lepota.

- Oglas -

Nuša Lesar

Sodniki, ki ocenjujejo vaše plesne korake, delujejo kar strogo, od začetka je bilo videti, da tudi sami niste pričakovali tako močnih kritik. Kako v življenju nasploh sprejemate kritiko? Berete komentarje o sebi?

Nikakor! Že zgodaj me je izučilo, da ne berem komentarjev. Na začetku, ko sem še prebrala vsako stvar o sebi, me je seveda zelo prizadelo več stvari. Zadnje čase, ko tega ne berem več toliko, je bolje. Seveda se pred slabimi komentarji še vseeno ne moreš popolnoma zaščititi, a zelo ločim med konstruktivno kritiko in med kritiko, v kateri je izražena osebna frustracija bralcev. Seveda pa ravno takšne najbolj bolijo in jih je najtežje pozabiti.

Kako pa kaj stres, kako se znajdete v vedno hitrejšem svetu?

- Oglas -

Znam razporediti svoj čas in od nekdaj sem privrženec tega, da si naložim toliko, kot zmorem. Zadnjič mi je šef rekel, da pri meni občuduje, da ne bom nikoli naredila preveč, ampak ravno toliko, kot je treba. Čeprav to na prvi pogled ni delovalo kot pohvala, je s tem mislil na to, da ljudje, ki ne poznajo svojih meja, prej ali slej pregorijo, name pa se lahko vedno zanese, ker ve, da ne bom šla čez mejo. Naredila bom dovolj in to po svojih najboljših močeh, če pa bom potrebovala počitek, si ga bom tudi vzela. Nekdo mi je nekoč v šali rekel, da sem lena – ne nisem lena, pametna sem. (smeh)

Znano je, da so za vami tudi težja obdobja in življenjske preizkušnje, ste v času, ko ste se soočali s čustvenimi napori, posebej poskrbeli zase?

Res je, v življenju sem imela tudi trenutke, ko sem težko našla kakšno pozitivno misel, ampak to se prej ali slej zgodi vsakemu. Ko se mi v življenju zgodi kaj težkega, običajno popolnoma pozabim nase in zavedam se, da je to težava …

Celoten intervju preberite v majski številki revije Bodi eko >>

 

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×