Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaNuša Lesar – v težkih trenutkih ji je pomagala terapija

Nuša Lesar – v težkih trenutkih ji je pomagala terapija

MORDA VAS ZANIMA

V novi številki revije Bodi eko se je Nuša Lesar razgovorila o tem, kako se je spreminjala na televiziji, kako je zase in za svoje zdravje poskrbela v časih, ko se ji je porušil svet, in kako je dokazala, da je v njej še mnogo več kot lepota.

- Oglas -

Nuša Lesar

Sodniki, ki ocenjujejo vaše plesne korake, delujejo kar strogo, od začetka je bilo videti, da tudi sami niste pričakovali tako močnih kritik. Kako v življenju nasploh sprejemate kritiko? Berete komentarje o sebi?

Nikakor! Že zgodaj me je izučilo, da ne berem komentarjev. Na začetku, ko sem še prebrala vsako stvar o sebi, me je seveda zelo prizadelo več stvari. Zadnje čase, ko tega ne berem več toliko, je bolje. Seveda se pred slabimi komentarji še vseeno ne moreš popolnoma zaščititi, a zelo ločim med konstruktivno kritiko in med kritiko, v kateri je izražena osebna frustracija bralcev. Seveda pa ravno takšne najbolj bolijo in jih je najtežje pozabiti.

Kako pa kaj stres, kako se znajdete v vedno hitrejšem svetu?

- Oglas -

Znam razporediti svoj čas in od nekdaj sem privrženec tega, da si naložim toliko, kot zmorem. Zadnjič mi je šef rekel, da pri meni občuduje, da ne bom nikoli naredila preveč, ampak ravno toliko, kot je treba. Čeprav to na prvi pogled ni delovalo kot pohvala, je s tem mislil na to, da ljudje, ki ne poznajo svojih meja, prej ali slej pregorijo, name pa se lahko vedno zanese, ker ve, da ne bom šla čez mejo. Naredila bom dovolj in to po svojih najboljših močeh, če pa bom potrebovala počitek, si ga bom tudi vzela. Nekdo mi je nekoč v šali rekel, da sem lena – ne nisem lena, pametna sem. (smeh)

Znano je, da so za vami tudi težja obdobja in življenjske preizkušnje, ste v času, ko ste se soočali s čustvenimi napori, posebej poskrbeli zase?

Res je, v življenju sem imela tudi trenutke, ko sem težko našla kakšno pozitivno misel, ampak to se prej ali slej zgodi vsakemu. Ko se mi v življenju zgodi kaj težkega, običajno popolnoma pozabim nase in zavedam se, da je to težava …

Celoten intervju preberite v majski številki revije Bodi eko >>

 

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×