Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...
Zdravje & prehranaNovi super živili – sirek in nangka

Novi super živili – sirek in nangka

MORDA VAS ZANIMA

Hrana, ki je še posebej hranljiva, bogata z vitamini in minerali, je dandanes znana pod imenom super hrana. Najboljša super hrana je seveda lokalna – pri nas je to zagotovo česen, repa, borovnice , regrat in še bi lahko naštevali. Zaradi globalizacije pa lahko izbiramo tudi bolj eksotično super hrano. Lokalna ali eksotična – seznam super živil se neprestano daljša. Preverite, kateri rastlini veljata za novi super živili.

Sirek (Sorghum)
Sirek postaja vedno bolj priljubljena žitarica, saj ne vsebuje glutena.

Sirek – nova kvinoja

- Oglas -

Sirek je najbolj znan po tem, da iz njega izdelujejo metle, uporabljajo ga tudi kot živalsko krmo in iz njega pridobivajo biodizel. Je žitarica brez glutena, ki izvira iz Afrike, pri nas so ga v večji meri sadili v Prekmurju. Sirek je na videz podoben koruzi, je poln vlaknin in proteinov, v sebi pa skriva tudi kalij, fosfor, železo in vitamine B. Priporočajo ga za zmanjševanje tveganja bolezni srca, sklepov in sladkorne bolezni. Iz sirka si lahko pripravite pokovko ali pa ga predelate v moko, ki jo uporabite za peko brezglutenskega kruha ali peciva.

Nangka

Zanimiv tropski sadež, ki se v angleščini imenuje jackfruit, je naravni vir resveratrola, ki je močan antioksidant, ki pomaga zmanjševati tveganje za bolezni srca in ožilja, učinkovit pa naj bi bil tudi v boju s slabim holesterolom in odvečno telesno maščobo. Poleg resveratrola vsebuje tudi veliko vlaknin, niacin, vitamine B, folno kislino, kalij, mangan, magnezij in železo. Sadež zaradi njegove teksture uporabljajo tudi kot nadomestek mesa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×