Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaNosečnost brez toksinov

Nosečnost brez toksinov

MORDA VAS ZANIMA

Nosečnost je odlična priložnost, da začnete bolj skrbeti zase (in za svojega otroka). Vsi vemo, da so različni toksini danes prisotni na skoraj vsakem koraku – v zraku, ki ga dihamo, v hrani, ki jo jemo, v vodi, ki jo pijemo, v oblačilih, ki jih nosimo. Najboljši način, kako zmanjšati vsebnost toksinov v svojem življenju je, da začnete pri sebi (torej v svojem domu in telesu).

Jejte lokalno in biološko pridelano hrano

- Oglas -

Organska hrana je pridelana brez uporabe pesticidov, sintetičnih gnojil ali genske tehnologije. Ko kupujete meso, izberite meso živali, ki jih niso krmili z antibiotiki ali rastnimi hormoni. Če kupujete lokalno hrano, je ta sveža, prav tako pa z nakupom podpirate lokalne kmete ter zmanjšujete ogljični odtis in količino odpadkov.

Nosečnica

Uporabljajte okolju prijazna čistila

Vedno izberite biološko razgradljiva čistila, poleg tega pa ne vsebujejo fosfatov, hlapnih organskih spojin in topil. Z malo truda lahko popolnoma naravna čistila pripravite kar doma iz sestavin, kot so soda bikarbona, limonin sok in kis.

Izogibajte se uporabi plastenk in plastičnih vrečk

Če že uporabljate plastenke, poskrbite da ne vsebujejo bisfenola A (BPA). Bisfenol A je organska spojina, ki jo najdemo v plastičnih vrečkah in plastični embalaži, športni in otroški opremi … Bisfenol A lahko zmoti naravno hormonsko ravnovesje ter negativno vpliva tudi na
razvoj zarodka. Namesto različne vložene in v plastično embalažo pakirane hrane raje kupujte sveža živila. Plastenke pa zamenjajte s steklenicami.

Uporabljajte naravno kozmetiko

- Oglas -

Kozmetika, ki jo uporabljate, naj ne vsebuje ftalatov, parabena, prav tako pa naj ne bodo posebej odišavljena. Hladno stiskano kokosovo olje izjemno vlaži kožo, zato je odlično, če ga na kožo nanesete po prhi.

Prečistite zrak na naraven način

Zrak doma lahko prečistite s pomočjo notranjih rastlin. Gerbere, bambus, krizanteme, živkaste kosmuljke …To je le nekaj odličnih rastlin, s katerimi boste poskrbeli za boljšo kakovost zraka v vašem domu.

Izogibajte se lakov za nohte, ki vsebujejo tako imenovani »toksični trio«

Večina lakov za nohte vsebuje naslednje tri toksične sestavine: formaldehid, toluen in dibutil ftalat. Vse te sestavine lahko razdražijo kožo in slabo vplivajo na razvoj zarodka.

Vaš šampon za lase naj ne vsebuje sulfitov in parabenov

Sulfiti so zelo agresivni, zato lahko razdražijo kožo in celo povzročijo izpadanje las. Če si že barvate lase, z barvanje počakajte vsaj do konca prvega trimesečja. Pri nakupu barve bodite pozorni na to, da barva za lase ne vsebuje amonijaka. Lahko izberete tudi pramene, saj pri barvanju barva ne pride v stik z lasiščem.

Oblačila in opremo za dojenčka si lahko sposodite ali pa kje kupite rabljene stvari

Nobene potrebe ni po tem, da bi za dojenčka kupovali novo opremo in oblačila, ki jih bo tako ali tako zelo hitro prerasel. Prav tako pa boste na ta način zmanjšali tudi emisije ogljika. Morda lahko vprašate pri prijateljih ali znancih in si oblačila in/ali opremo izmenjujete.

Nosite oblačila iz organskega bombaža

V standardni proizvodnji bombaža uporabljajo pesticide in gnojila. Ko nosimo taka oblačila, vse te kemikalije vstopajo v naše telo. Organski bombaž pa je pridelan brez uporabe agresivnih pesticidov  ali umetnih gnojil. Če zase in/ali za svojega malčka kupujete novo vzmetnico, bodite pri nakupu pozorni na to, da ne vsebujejo različnih negorljivih snovi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×