0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Jože Majes SvetujeNeplodnost: Naravni pripravki lahko pomagajo pri zanositvi?

Neplodnost: Naravni pripravki lahko pomagajo pri zanositvi?

MORDA VAS ZANIMA

Mlademu paru, ki so jima diagnosticirali neplodnost ali ki iz kakršnih koli razlogov ne more imeti otrok, ni lahko. Medicina je na tem področju zelo napredovala. Imamo umetne oploditve, imamo banke, kjer se hrani sperma, pa tudi procesi posvojitev so urejeni in legalni. Medicina danes ugotavlja, kateri od partnerjev je neploden. Pa vendar se zgodi, da preiskave pokažejo, da je vse v redu pri obeh, otrok pa ne dobita. Pa poglejmo, kaj o tem pravi tradicionalna medicina.

- Oglas -

V razvitem svetu se neplodnost povečuje in število otrok zmanjšuje

Včasih neplodnost ni bila težava parov. Če so naši predniki obravnavali otroke kot manj vredne glede na odrasle osebe, so danes otroci naše največje bogastvo. Še pred slabimi stotimi leti so imele družine tudi več kot deset otrok. In ta številna lačna usta je bilo treba nahraniti. V tako številnih družinah je v ranih letih mnogo otrok tudi umrlo. Na porodih pa so pogosto umirale tudi mlade mamice. Hvala bogu, da je medtem medicina zelo napredovala. Uredile pa so se tudi socialne in higienske razmere. Vsaj v razvitem svetu lakote ni več, medtem ko predvsem v podsaharski Afriki smrt še vedno kosi med otroci zaradi podhranjenosti in nevzdržnih higienskih razmer. V razvitem svetu pa se število otrok zmanjšuje, ker se daje prednost materialnim dobrinam in boljšemu socialnemu stanju. No, pa bodi dovolj pojasnjevanj.

Nasveti za neplodnost patra Simona Ašiča

Pater Simon Ašič je za zdravljenje neplodnosti priporočal kar nekaj pripravkov. Oba partnerja naj pijeta poparek iz krvomočnice, in sicer takole: vsak dan po dve skodelici čaja na dan enaindvajset dni. Če ne bo uspelo, kuro še enkrat ponovimo. Naj povem, da je takšen čaj neokusen, vendar se splača potruditi. Pomaga tudi čaj iz plahtice in rmana. Tudi tega naj pijeta oba tri tedne po tri skodelice na dan. Pater priporoča tudi sedečo kopel za žensko, v poparku tavžentrože. V taki kopeli naj ženska sedi vsaj dvajset minut.

Ko sem pisal svojo drugo knjigo in prosil ljudi za nasvete, mi je neka gospa svetovala naslednje:

- Oglas -
Težave z zanositvijo

RECEPT Z LANENIM SEMENOM

Jušno žlico zmletega lanenega semena pomešajte z 2 dcl jogurta. Ko zmešate, pojejte. To delajte dvakrat dnevno. Seme zmeljite tik pred uporabo. Priporočam uporabo 21 dni. Kot povedo ljudje, uspeh ne bo izostal.

KOPELI

Dve pesti zmletega hrastovega lubja kuhajte pol ure v petih litrih vode. Če to vre zjutraj, naj stoji do večera. Kuhajte v emajlirani posodi. Zvečer to precedite v kad in dodajte primerno tekočino tople vode. V tej tekočini sedite 20 minut. Ko vstanete iz kadi, se takoj ovijte z rjuho in pojdite v posteljo spat. To delajte vsak večer sedem dni.

Drugi teden dajte v emajlirano posodo dve pesti narezane ovsene slame, poparite s petimi litri kropa in kuhajte pol ure. Zvečer prevretek precedite v kad, dodajte primerno količino tople vode in sedite v tej kopeli dvajset minut. Vstanite iz kopeli, se zavijte v rjuho in pojdite spat.

To delajte vsak dan sedem dni.

- Oglas -

Tretji teden poparite 3 pesti brezovega listja s petimi litri kropa, kuhajte še pol ure in pustite stati do večera. Zvečer poparek precedite v kad in dodajte primerno količino tople vode. V tem čaju sedite 20 minut. Vstanite iz kadi in se zavijte z rjuho. Potem pa takoj v posteljo.

S postopkom pričnite po menstruaciji. Po treh tednih se pričneta menstruacija in počitek.

Nato ponovite tritedenski postopek. Običajno pride do zanositve že po dveh kurah. Ta recept je uspešen pri vnetih jajčnikih, cistah na jajčnikih in neplodnosti.

Gospa, ki mi je posredovala ta nasvet, je povedala, da je s pomočjo te terapije dobila hčerko, ki danes, ko je ona v pozni starosti, skrbi zanjo.

Naj povem, da se je pri teh terapijah treba držati osnovnega pravila, ki pa se glasi: pri zdravljenju je treba v terapijo verjeti in si tudi želeti ozdravitve. Pa saj to velja pri vsakem zdravljenju.

Zanositev

Nosečnost in zdravilne rastline

Nosečnice morajo paziti, katere zdravilne rastline oziroma pripravke iz njih lahko uživajo. Nosečnicam ne priporočam uporabe teh rastlin:kolmeža, pelina, navadnega češmina, predvsem korenin luštreka, rožmarina, vinske rutice, vseh vrst vrbe, žajblja, belega vratiča, rumenega vratiča, gabeza, navadnega lapuha, baldrijana , navadne konopljike, brina, sivke, vrtnega timijana, materine dušice, repuha, vedno zelenega gornika ali čaja uve ursi, lubja krhlike, dišeče perle, medene detelje, bazilike.

Za izboljšanje dojenja priporočam to čajno mešanico: plod janeža, bazilika, cvet in list slezenovca, plod komarčka, plod kumine, seme triplata in sporiš. Matere naj popijejo do tri skodelice poparka na dan.

Preberite tudi: Nepojasnjena neplodnost: 8 let do zanositve

.

NAJNOVEJŠE